Avrupa Şampiyonası Elemeleri: Hırvatistan ve Portekiz Farklı Galibiyetlerle Devam Ediyor

Portekiz, Lüksemburg’u paramparça etti! Rekor fark...

A Milli Takım, Avrupa Şampiyonası Elemeleri D Grubu’nda dinlenme haftasında olduğu sırada Hırvatistan, Ermenistan ile deplasmanda karşılaştı. Vazgen Sargsyan Hanrapetakan Stadı’nda oynanan maçta, Clement Turpin isimli hakem Fransa Futbol Federasyonu’ndan görevlendirildi. Turpin’in yardımcılıklarını Nicolas Danos ve Cyril Mugnier yaparken, karşılaşmayı konuk ekip Hırvatistan, Andrej Kramaric’in 13. dakikada attığı golle 1-0 kazandı. Bu sonuçla beraber Hırvatistan, 1 maç eksiğiyle birlikte 10 puanla grubun lideri oldu.

D Grubu’ndaki diğer maç ise Letonya ile Galler arasında oynandı. Skonto Stadyumu’nda oynanan maçı Slovakya’dan Michal Ocenas yönetirken, Peter Bednar ve Daniel Polacek yardımcılık yaptı. Konuk ekip Galler, Aaron Ramsey’nin 29. dakikada attığı penaltı golü ve David Brooks’un 90+6. dakikada kaydettiği golle maçı 2-0 kazandı. Galler, bu galibiyetle birlikte 7 puanla 4. sırada kalırken, Letonya ise 5 maçta aldığı mağlubiyetle son sırada yer aldı.

Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri J Grubu’nda ise Portekiz, evinde Lüksemburg’u farklı bir skorla yendi. Sahadan 9-0’lık bir galibiyetle ayrılan Portekiz, elemelerde bir maçta en fazla gol atan takım olarak rekor kırdı. Daha önce C Grubu’nda İngiltere, Kuzey Makedonya’yı 7-0 ve J Grubu’nda İzlanda, Lihtenştayn’ı 7-0 mağlup etmişti.

Sonuçlar şu şekildedir:
D Grubu:
Ermenistan – Hırvatistan: 0-1
Letonya – Galler: 0-2

J Grubu:
Portekiz – Lüksemburg: 9-0
Slovakya – Lihtenştayn: 3-0
İzlanda – Bosna-Hersek: 1-0