Avukat Uyuşturucu Ticareti Suçlamasıyla Tutuklandı: İstanbul’daki Korkunç Cinayetin Ardından Şoke Eden Gelişme

Bu nasıl avukat... İfadesi kabul görmedi

İstanbul’un Beykoz ilçesinde yaşanan olayda, mahalle sakinlerinden Mahmut Sami Evci’nin kiracısı olan Salim Emre Hocaoğlu, Evci’yi öldürerek iki kişiyi de yaraladı. Bu korkunç suçun ardından Hocaoğlu, Maltepe L Tipi Ceza İnfaz Kurumu’nda hapis cezasını çekmekteydi. Ancak geçtiğimiz salı günü avukatı Hüseyin Sever ile görüşme sırasında ilginç bir olay yaşandı. İkili, cezaevinin görüşme odasında buluştu ve Sever’in müvekkili olan Hocaoğlu’na verdiği peçete dikkat çekti. İnfaz koruma memurları, görüşmenin ardından Hocaoğlu’nun üzerini aradıklarında peçetede uyuşturucu madde bulundu. Bu durum üzerine Sever, cezaevi çıkışında gözaltına alındı.

Avukat Hüseyin Sever ifadesinde, “Son zamanlarda ailevi sorunlar yaşıyorum ve bunun için Tarlabaşı’nda tanımadığım bir kişiden uyuşturucu madde satın almıştım. Uyuşturucuyu peçeteye sararak pantolonumun cebine koymuştum ve görüşme sırasında müvekkilim terleyince ona bu mendili verdim” şeklinde konuştu.

Polis tarafından alınan ifadesinin ardından adliyeye sevk edilen Sever, aynı ifadeyi tekrarladı. Ancak Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği, bu ifadenin olağan akışa uygun olmadığını belirterek Sever’i uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklama kararı verdi.