Ayrımcılığa Karşı Destek: Bakanlık Çiçek’e Yardım Edecek

Diş hekimliği öğrencisi Dilara Çiçek, hukuk mücadelesi başlattı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Dilara Çiçek’in Başörtülü Olması Nedeniyle İş Başvurusunun Reddedilmesine Destek Olacak

Biruni Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi 3. sınıf öğrencisi Dilara Çiçek, işe başvuru süreci ve sonrasında yaşadıklarını anlattı. Çiçek, 2024 FDI Dünya Diş Hekimliği Kongresinde görev almak için Türk Diş Hekimleri Federasyonu’nun anlaştığı aracı kuruma başvurdu. Ancak aracı kurum, Çiçek’in başörtülü olmasından dolayı işe alım sürecinde ayrımcılık yaptı. Olayın sosyal medyada gündem olması üzerine Türk Diş Hekimleri Birliği ve Türk Diş Hekimleri Derneği Başkanları tarafından konu kınandı.

Çiçek’in yaşadığı ayrımcılığın ardından açıklama yapan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, “Kendisine ayrımcılık karşısında hakkını arama sürecinde Bakanlık olarak destek olacağımızı ve süreci bizzat takip edeceğimizi ifade ettik. Kadınların kıyafetlerinden dolayı ayrımcılığa uğramadığı bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

Dilara Çiçek, yaşadığı mağduriyetin suç duyurusunda bulunarak takipçisi olacağını belirtti. Ayrıca, sosyal medyada hakaretlere maruz kaldığını ve bu konuda da hukuki süreç başlattığını açıkladı. Çiçek, başörtülü ya da herhangi bir ırkçılığa uğrayanların seslerini duyurmaları gerektiğine vurgu yaparak, ayrımcılığa karşı mücadele etmeye devam edeceğini dile getirdi.