Babalardan Zorlu Doğum Hikayeleri

Yenidoğan çetesi soruşturmasında bebeklerini kaybeden babalardan yürek yakan ifadeler

Babalardan M.H.K, Eşinin Doğum Sürecinde Yaşadığı Zorlukları Anlattı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddiadan müşteki olarak yer alan M.H.K, 13 Kasım 2023 tarihinde 28 haftalık hamile olan eşi Z.K. ile yaşadığı tansiyon rahatsızlığı üzerine Esenyurt’taki Özel Esencan Hastanesine gittiklerini anlattı. Hastanede 4 saat beklettikten sonra Esenler’deki Özel Güney Hastanesine yönlendirildiklerini belirten M.H.K yaşadıklarını şu şekilde aktardı: “Yoğun bakımlarımız dolu denilerek bize 8 bin lira istediler. Eşimin hayati tehlikesi olduğunu belirtenler, önce para ödememi istediler. Paranın bir kısmını nakit, bir kısmını banka kartıyla ödememi talep ettiler. Ödeme sonrasında herhangi bir makbuz ya da belge verilmedi.”

Müşteki M.H.K, eşinin doğum sonrasında hastanede 3 gün kaldıklarını ve bebeğin vefat ettiğini belirterek, “Bebeğimin durumu hakkında bilgilendirilmem iki kez Dr. Songül tarafından yapıldı. İlk gün bebeğimin iyi olduğu bilgisi verilirken, ikinci gün durumunun kötü olduğu açıklandı. Üçüncü gün bebeğimiz vefat etti ve bu süreçte hastaneden herhangi bir belge almadık.” ifadelerini kullandı.

E.K., Bebeğinin Durumunu Açıkladı

Doğum sonrasında bebeğinin durumunun kötüleştiğini öğrenen E.K, “Doktorlar bebeğimde kalp yetmezliği ve metabolik hastalık olduğunu söylediler. Bebeğim için yapılan işlemler sırasında ek ödemeler talep edildi ve bebeğim ertesi gün vefat etti.” dedi.

B.N.O., Bebeğinin Ölümüyle İlgili Süreci Anlattı

B.N.O, hastanede bebeğinin durumunun kötüleştiği haberini aldıktan sonra bebeğinin ölümüyle karşılaştığını dile getirerek, “Bebeğimi muayene etmek için ek ücret talep edildi ve sonrasında bebeğimin ölü halini gösterdiler.” şeklinde konuştu.

Y.K., Bebeğinin Tedavi Sürecini Açıkladı

Bebeğinin uzun bir tedavi sürecinden sonra vefat ettiğini belirten Y.K, “Ameliyat ve ek tedaviler için ücret talep edilmedi ancak dışarıdan getirilen doktorlar için ek ödemeler yapıldı.” dedi.

H.H., Hastane İle Yaşadığı Zorlukları Anlattı

H.H, hastanede bebeğine yeterli bakımın sağlanmadığını belirterek, “Bebeğim kalp durması sonrasında müdahale edildi ancak durumu kötüleşerek vefat etti.” açıklamasında bulundu.