Bahçeli: “Türk Bayrağı ve İstiklal Marşı Krizine Sert Tepki”

Bahçeli’den DEM Parti çıkışı

Bahçeli: “İstiklal Marşı” ve “Türk Bayrağı” Krizine Sert Tepki

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 23 Nisan kutlamaları çerçevesinde DEM Partili Mardin ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan olaylara sert tepki gösterdi. Bahçeli, yayınladığı mesajda “31 Mart seçimlerinden kısa süre sonra, DEM’lenmiş bazı belediye başkanlıklarında sahnelenen azgın tahrikler, Türkiye Cumhuriyeti’nin hükmü şahsiyetine yönelik hakaretamiz muamele geçmişten ders almayan muhasım tortularının dış bağlantılı sipariş eylemleridir” ifadelerine yer verdi.

Bahçeli’nin açıklamalarına göre, İstiklal Marşı’nın söylenmesine direnen, Türk bayrağının asılmasını ve şehitlere saygı duruşunu reddeden kişilerin Türk milletine ve Türkiye Cumhuriyeti’ne mensup olamayacaklarını belirten Bahçeli, ayrıca bu kişilerin vatandaşlıktan çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması gerektiğini vurguladı.

MHP Lideri, DEM Parti hakkında kapatma davası açılması ve bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılmasını talep ederken, “Türk bayrağını kabullenemeyen şerefsizlerin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığından derhal çıkarılması, mallarına-mülklerine el konulması, bunun yanında DEM Parti hakkında kapatma davasının açılarak bölücü milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması, müfettiş görevlendirilmesiyle oyalanmaktan ve zamana oynamaktan vazgeçilmesi tarihe, ecdada, vatana ve millete namus borcudur” dedi.

Bahçeli, Türkiye Cumhuriyeti’ni sömürge ülkesi veya çadır devleti görenlerin Gazi Meclis’te yerinin olmadığını belirtirken, demokrasi adına ihanet ve bölünme gibi unsurlara asla izin verilmemesi gerektiğini vurguladı. Bahçeli, Türk milletini ‘yerel halk’ ifadesiyle aşağılayan zihniyetin, son günlerde yaşanan skandalların sorumlusu olduğunu dile getirdi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin sert tepkileri devam ederken, İstiklal Marşı ve Türk bayrağına karşı olanları sert bir dille eleştirmeye devam edeceği bekleniyor.