Bakan Koca: Randevu Sorunlarına Çözüm Yolda

Sağlık Bakanı Koca açıkladı! Randevu sorunu çözüme kavuşuyor

Kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, randevu sistemine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, vatandaşların gösterdiği uyum ve işbirliği sayesinde randevu sadakat oranında büyük bir iyileşme olduğunu belirtti. İleri tarihlere randevu alınmasının gerekmediğini vurgulayan Bakan Koca, “İstanbul en kritik il durumundaydı. Büyük ölçüde İstanbul için de randevu sorunu belirli branşlar dışında çözüme kavuşuyor.” dedi.

Tetkikler için kapasite kısıtlı yerler olduğunu söyleyen Bakan Koca, özellikle görüntüleme konusunda yaşanan sıkıntılara çözüm getirildiğini ifade etti. Alınan tedbirlerin rahatlamayı sağladığını belirten Bakan Koca, “Bayramdan hemen sonra bir basın toplantısı düzenleyerek onaylı randevu sisteminin ilk sonuçlarını kamuoyuyla paylaşacağız.” dedi ve vatandaşlara yarının bugünden daha güzel olacağı konusunda müjde verdi.

Sağlık Vadisi projesine de değinen Bakan Koca, Cumhurbaşkanı’nın kararıyla Türkiye Sağlık Vadisi’nin kurulduğunu duyurdu. Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı’nın şirket kurma sürecini başlattığını belirten Bakan Koca, “Bilkent Şehir Hastanesi’nin yanındaki arazi tahsis edilerek altyapı çalışmaları başlayacak. İlk etapta araştırma laboratuvarları ve akredite test laboratuvarları kurulacak. Biyoteknoloji alanında atılım yapmış olacağız.” şeklinde konuştu.