Bakan Uraloğlu Siyasi ve Toplumsal Değerlendirmelerini Paylaştı

Bakan Uraloğlu, Bingöl'de "STK ve İş Dünyası ile İstişare Toplantısı"nda konuştu

Bakan Uraloğlu’dan Sivil Toplum ve İş Dünyası İstişare Toplantısında Değerlendirme

Bingöl Belediyesi Toplantı Salonu’nda düzenlenen “Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ve İş Dünyası ile İstişare Toplantısı”nda konuşan Bakan Uraloğlu, siyasi hareketlerinin milletin büyük desteğiyle toplumun güvenini kazanmış bir temsilcisi olduklarını belirtti. Uraloğlu, sözlerine ekonomi, terör, enerji ve ulaşım altyapısı gibi Türkiye’nin sorunlarını fiilen çözmüş ve başarılı bir siyasi parti olan AK Parti’nin mensupları olduklarını vurgulayarak şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde milletin değerlerini temsil eden, samimi, liyakatli, gayretli, ülke sevdalısı kadrolarla güçlü yarınlara emin adımlarla ilerliyoruz. Yıllardır inkar edilen, ihmal edilen kişisel hak ve özgürlüklerin teslim edildiği, her kesim için özgürlüklerin genişlediği bir dönemi yaşıyoruz.”

Terörle mücadelede Türkiye’nin küresel bir umut ışığı olduğunu belirten Uraloğlu, Türkiye’nin yükselişine ve güçlenmesine karşı çıkanların, milli birliği ve kardeşliği bozmaya çalıştığını ifade etti. Uraloğlu, terör örgütleri maskesi altında oynanan oyunları net bir şekilde gördüklerini ve bu kirli senaryoyu yakından takip ettiklerini söyledi. Teröre karşı insani ve vicdani bir duruş sergilenmesi gerektiğini vurgulayan Uraloğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Sosyal medya yalanlarıyla, çarpıtmalarla, sistemli saldırılarla, seçmen tercihlerine yönelik tehditlerle milli iradeyi etkilemeye çalışıyorlar. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar muvaffak olamayacaklar. Vatanımız, toprağımız, değerlerimiz, inançlarımız, kardeşliğimiz bizim ebedimizdir. Asla kimse bunu bozamayacaktır.”

Uraloğlu, yeni bir anayasa yapılması için gayret ettiklerini ve çalıştıklarını dile getirerek, şunları ekledi:

“Bugün siyasi ve hukuksal alanda yaşadığımız sıkıntıların temelinde mevcut darbe anayasası var maalesef. Canıgönülden inanıyorum ki yeni anayasayı da hayata geçirerek sivil siyasetin alanını genişletecek ve ülkemizin meselelerinin çözümünü hızlandıracağız.”

Bakan Uraloğlu, AK Parti olarak ekim ayından itibaren bütün Türkiye’de kapsayıcı bir kongre süreci başlatacaklarını ve kongrelerin tamamlandığı yerlerde saha çalışmalarına hızla devam edeceklerini açıkladı. Sahada varlıklarını sürdürdüklerini ve bundan sonra da birlikte olacaklarını belirten Uraloğlu, şunları söyledi:

“Bu topraklara mührümüzü basışımızın 1000. yılı olan 2071 için hedefler koyduk. Birçok hizmette bulunduk. Hizmetleri yapmaya devam edeceğiz.”

Bakan Uraloğlu, AK Parti hükümetleri dönemlerinde birçok önemli projeye imza attıklarını, hizmetlerine devam edeceklerini ifade etti. Uraloğlu, Bakanlık olarak 2002 yılından bu yana birçok altyapı projesine imza attıklarını ve 277 milyar dolarlık yatırım gerçekleştirdiklerini açıkladı.

Programda Bingöl’ü, bölgeyi ve Türkiye’yi daha iyi nasıl kalkındırabileceklerini ve geliştirebileceklerini istişare edeceklerini belirten Uraloğlu, programda AK Parti Bingöl milletvekilleri, Belediye Başkanı, İl Başkanı, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve iş insanlarının da yer aldığını sözlerine ekledi. Bakan Uraloğlu, programın ardından gençlerle Belediye hizmet binasında bulunan Şark Odası’nda bir araya geldi.