Bakan Yerlikaya’dan Trafik Denetimleri Hakkında Açıklama

Bakan Yerlikaya açıkladı: 423 bin 96 araca/sürücüye işlem

Bakan Yerlikaya: 18-25 Temmuz Tarihleri Arasında Yapılan Trafik Denetimlerinde Yaklaşık Yarım Milyon Sürücüye İşlem Yapıldı

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, emniyet ve jandarma trafik ekiplerince 18-25 Temmuz 2024 tarihleri arasında yapılan trafik denetimlerine ilişkin bilgiler paylaştı. Yapılan denetimler sonucunda, toplam 2 milyon 464 bin 204 aracın kontrol edildiğini ve çeşitli ihlaller nedeniyle 423 bin 69 araca/sürücüye işlem yapıldığını belirtti.

Denetimlerde en fazla işlem hız ihlali yapan sürücülere uygulandı. Buna göre, 118 bin 349 sürücüye hız ihlali nedeniyle işlem yapıldı. Ayrıca, periyodik muayenesi yapılmamış araçlara, emniyet kemeri kullanmayan sürücülere, sürücü belgesiz araç kullananlara ve zorunlu mali sorumluluk sigortası bulunmayanlara da işlem uygulandı.”

Yerlikaya, trafik kurallarına uyma konusunda önemli bir hatırlatmada bulunarak, “Aşırı hız yapmayalım. Emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Yolculuklar sizleri sevdiklerinize kavuşturmak için vardır, ayırmak için değil” şeklinde konuştu.