Bakan Yerlikaya’nın Açıklamasıyla Organize Suç Örgütü Operasyonu Düzenlendi

Barış Boyun suç örgütüne operasyon! Bakan Yerlikaya duyurdu: 13 şüpheli yakalandı

Bakan Yerlikaya: Organize Suç Örgütlerine Nefes Aldırmayacağız!

Bakan Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “Hangi büyüklükte olursa olsun, nerede olursa olsun ailelerimizin huzurunu kaçıran organize suç örgütlerine milletimizin duası ve desteğiyle nefes aldırmayacağız” dedi.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü ve Tekirdağ İl Jandarma Komutanlığı’nın ortak çalışması sonucunda Elebaşı Barış Boyun’un yurtdışından verdiği talimat ile suikast hazırlığında olduğu tespit edilen organize suç örgütü üyelerine yönelik operasyon düzenlendi. Şüpheli kişilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurma, kasten adam öldürme, silahlı saldırı ve hırsızlık gibi suçları işledikleri belirlendi.

Operasyonlar kapsamında ele geçirilen silahlar arasında 1 adet lav silahı, 3 adet el bombası, 1 adet AK-47 uzun namlulu otomatik silah, 2 adet tabanca, 1 adet pompalı tüfek, mermiler ve diğer malzemeler bulunmaktadır. Elebaşı Barış Boyun’un yönettiği suç örgütüne yönelik Tekirdağ Çorlu’da gerçekleştirilen “MAHZEN-19” operasyonlarında 13 şüpheli şahıs yakalandı.

Bakan Yerlikaya, “Çerkezköy Cumhuriyet Başsavcılığımızı ve operasyonlara katılan Kahraman Polis ve Jandarma ekiplerini tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Suç ve suçlularla mücadelemiz kararlılıkla devam edecektir.” ifadelerini kullandı.