Bakanların Hakkâri ve Yüksekova Ziyareti

Yüksekova’da umutları çoğaltan buluşma: Attığınız şut gol olsun kızlar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı ve Milli Savunma Bakanı Hakkâri ve Yüksekova’yı Ziyaret Etti

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ve Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, sabahın erken saatlerinde Ankara’dan Hakkâri ve Yüksekova’ya doğru yola çıktılar. Hakkâri ve Yüksekova’ya dair izlenimlerini paylaşan Bakan Göktaş, “Eskinin terörle anılan kenti o kötü günleri geride bırakmış, Pençe-Kilit operasyonları sonrası huzur ortamında yeni bir cazibe merkezi haline gelmiştir.”

Hakkâri Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik’in verdiği bilgiye göre şehirde 15 bin gencin spor kulüplerine kaydolduğunu belirten Bakan Göktaş, “2011 yılında lisanslı sporcu sayımız 4 bin 95 iken bu rakam şu an 15 bin. 3 kadın futbol takımımız kentimizi temsil ediyor” dedi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkâri ve Şırnak için ayrıcalıklı bir ilgi gösteriyor. Her iki kent için bakan yardımcısı atadığını belirten Bakan Güler, sosyal, ekonomik ve altyapısal sorunlar için özel toplantılar düzenlediğini ve talimatlar verdiğini söyledi.

Hakkâri ve Yüksekova ziyaretinin ana nedeni olan Yüksekova Kadın Futbol Takımı’na otobüs temin etme konusunda yaşanan gelişmelere de değinen Göktaş, “Halkbank’ın sponsorluğunda alınan otobüs, Savunma Bakanı Güler ve benim katılımımızla kız çocuklarının coşkusuyla takıma teslim edildi” şeklinde açıklamalarda bulundu.

Bakan Göktaş, “Ülkemizin dört bir yanındaki genç kızların hayallerine ulaşmalarını sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Temel hedefimiz kadınların ve genç kızların, hayatın her alanında daha etkin ve güçlü şekilde rol almalarını sağlamaktır” dedi.

Bakan Güler ise Yüksekova Spor Kulübü Kadın Futbol Takımı’nın 1. Lig’e yükselmesine şahitlik ettiğini ve takımı tebrik ettiğini belirterek, “Başarılarınızla kızlarımızın spora katılımını teşvik ediyor, ilham kaynağı oluyorsunuz. Bu yıl da şampiyon olacağınıza inanıyorum” şeklinde konuştu.