Bakanlık’tan Türkiye-Rusya Birleşik Kara Devriyesi Açıklaması

Türk ve Rus askerinden Barış Pınarı’nda ortak devriye

Bakanlık Açıkladı: Türkiye ve Rusya Federasyonu Arasında Gerçekleştirilen Birleşik Kara Devriyesi Faaliyetine Devam Edilecek

Bakanlık tarafından yapılan yazılı açıklamada, Türkiye ve Rusya Federasyonu arasında 22 Ekim 2019’da imzalanan “Soçi Mutabakatı” çerçevesinde, Barış Pınarı Harekâtı Bölgesi’nin batı ve doğusunda birleşik kara devriyesi faaliyetinin icra edildiği hatırlatıldı. İlk birleşik kara devriyesi faaliyetinin 1 Kasım 2019’da gerçekleştirildiği belirtildi.

Açıklamada, “5 Ekim 2023’e kadar 344 birleşik kara devriyesi faaliyeti icra edilmiş, bölgedeki güvenlik durumu nedeniyle devriye faaliyetlerinin durdurulduğu” bilgisi verildi. 22 Ağustos 2024’te Türkiye ve Rusya Federasyonu tarafından gerçekleştirilen birleşik kara devriyesi faaliyetinin, Barış Pınarı Harekât Bölgesi’nin doğusunda, 4 araç (2 Pars, 2 Kirpi-2) ve 24 personelin katılımıyla yeniden başlatıldığı belirtildi.

“Ülkemiz sınırlarının ve bölgedeki sivil halkın güvenliğinin sağlanması, Suriye’nin kuzeyinde istikrarın tesis edilmesi, Türkiye’nin ABD ve Rusya Federasyonu ile vardığı mutabakat gereği bölgeden çıkması gereken PKK/YPG-SDG terör örgütüne ait kontrol noktaları, karargâhlar ve askeri yapıların tespit edilmesi, terörle mücadelede Türk-Rus işbirliğinin sergilenmesi amacıyla birleşik kara devriyesi faaliyetine müteakip dönemde devam edilmesi planlanmaktadır” denildi.

ANKARA