Bakırköy Veliefendi Hipodromu’nda Yarış Atı Taşıyan Araçlarda Yangın Çıktı

Son dakika... Veliefendi Hipodromu'nda yangın! TJK'dan açıklama geldi

Bakırköy Veliefendi Hipodromu’nda bulunan yarış atı taşıyan 5 araçta henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Olay yerine polis, sağlık ve itfaiye ekipleri hızla sevk edildi. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ederken polis ekipleri de çevrede geniş güvenlik önlemleri aldı. Araçların boş olduğu ortaya çıkarken yangın itfaiye tarafından kontrol altına alınarak söndürüldü. Yangının sebebi yapılan incelemeler sonrasında belirlenecek.
Bir görgü tanığı olan Metin Elmas, olayı şu şekilde anlattı: “Bu yöne doğru giderken küçük bir alev gördüm. Hemen arabayı sağa çektim ve ardından itfaiye ekiplerini aradım. İtfaiye ekipleri 7-8 dakika içinde geldi ve yangın hızla diğer araçlara sıçradı. Burada kesinlikle kundaklama var, arkadaşlarım bunu görüyorlar. Eğer güneş olsa bile alevler böyle hızla yayılmazdı.”
Türkiye Jokey Kulübü (TJK) yangın hakkında şu açıklamayı yaptı: “4 Ağustos Cuma akşamı İstanbul Veliefendi Hipodromu ahırlar bölgesinde henüz belirlenemeyen bir sebepten yangın çıkmıştır. Park halindeki araçlara sıçrayan yangına İstanbul İtfaiyesi kısa sürede müdahale etmiş ve yangın kontrol altına alınmıştır. Şu anda soğutma çalışmaları devam etmektedir. Herhangi bir can kaybı yaşanmamış olup, bu üzücü olay nedeniyle camiamıza ve etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.”