Balıkçı Teknesi ve Sahil Güvenlik Botu Çarpışması

Çanakkaleli balıkçı İlker Özdemir: Yunan botu bize ölümüne çarptı

ÇANAKKALE’nin Gökçeada ilçesinde balıkçı teknesi ile Yunan Sahil Güvenlik botu arasında yaşanan çarpışma

Çanakkale’nin Gökçeada ilçesinde balıkçılık yapan İlker Özdemir, oğlu Efe Özdemir ile Zürafa Kayalıkları mevkisinde balık avlamak için önceki sabah saatlerinde 12 metrelik ‘Kızıl Elma’ isimli teknesiyle denize açıldı. Özdemir’in yanına balık avladığı sırada Yunan Sahil Güvenlik botu geldi. Bir süre çevrelerinde dolanan bot, daha sonra tekneye çarparak hasar verdi. Özdemir durumu bildirince bölgeye 4 Sahil Güvenlik botu sevk edildi. Balıkçı teknesi Sahil Güvenlik botuna yedeklenerek Gökçeada’nın Kuzu Limanı’na yanaştırıldı. Teknedeki camların kırılması sonucu yaralanan Özdemir ve oğlu ise ambulansla götürüldüğü Gökçeada Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

İlker Özdemir yaşadıkları olayı anlatırken, “Kendi karasularımızdaydık. Kasıtlıydı, öldürmek için yaptılar. Allah korudu. Dikmeler olmasa kamara üstümüze yatmıştı. Bir tur döndüler. İkinci turu döndüklerinde, giderler artık diye düşündük. Efe Yunan Sahil Güvenlik botunun teknemize çarpmasını kayıt altına almış. Çarpmadan sonra zaten her şey çöktü. Batmayı önledik. Sahil Güvenlik’i aradık. Ekipler 18 dakika içerisinde bize ulaştı. Ama tabii Yunanlar kaçtı. 1-2 dakika kadar batmamızı beklediler. Sonra uzaklaştılar.” dedi.

Olayla ilgili Sahil Güvenlik’ten yapılan açıklamada “Olayla ilgili başlatılan incelemelere devam edilmektedir. Türk Sahil Güvenlik Komutanlığı, Türk deniz yetki alanları içerisinde yurdumuz denizlerinde hak ve menfaatlerimizi koruma görevini 7 gün 24 saat esasına göre yerine getirmeye devam etmektedir” ifadeleri yer aldı.

Tepkiler üzerine Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’ndan gelen açıklamada çarpışmanın balıkçı teknesinin ani rota değişikliği yapması üzerine yaşandığı ve hadisenin Yunan sularında meydana geldiği öne sürüldü. İlker Özdemir’e ait balıkçı teknesi geçen yıl da aynı bölgede Yunan ekiplerinin tacizine uğramıştı.