Balıkesir Gönen’de Kaybolan Prof. Dr. Korhan Berzeg’in Arama Çalışmaları Sürüyor

Korhan Hoca ve Tina kuyularda aranıyor

Gönen ilçesinde kaybolduğu belirtilen 83 yaşındaki Prof. Dr. Korhan Berzeg’in arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Şu ana kadar sonuç alınamayan arama çalışmalarında, ekipler su kuyuları ve dere yataklarına odaklandı. Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve AFAD’a bağlı Kimyasal, Biyolojik, Radyolojik ve Nükleer Tehditler (KBRN) ekibi de bu çalışmalara destek veriyor. Armutlu Mahallesi’nde bulunan açık su kuyuları ve Gönen Çayı çevresi başta olmak üzere akarsuların etrafında arama yapıldı. AFAD’a bağlı KBRN ekipleri Berzeg’in biyolojik bir izini bulabilmek için su kuyularına halatlarla indi.

UMKE ve diğer arama kurtarma ekipleri ise Gönen Çayı başta olmak üzere bölgedeki akarsu kıyılarında arama çalışmalarına katıldı. Ancak, açık su kuyuları ve akarsu çevrelerinde yapılan arama çalışmalarından henüz bir sonuç elde edilemedi. Arama çalışmaları, kırsal alanda genişletilerek sürdürülüyor. Balıkesir Valisi Hasan Şıldak, daha önce yaptığı açıklamada arama çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ve bugüne kadar Berzeg’e ait herhangi bir iz bulunamadığını belirtti. Vali Şıldak, Berzeg’in kaçırıldığı iddialarının da dahil olmak üzere tüm istihbari bilgilerin titizlikle incelendiğini ifade etti.

Arama çalışmalarına 60 kişilik bir ekip katılıyor. İHA’lar ve termal kameralı dronlar ile havadan, iz takip köpeği ve kadavra arama köpeği ile ise karadan yapılan aramalar sürüyor. Bu ekip, Korhan Hoca ve Tina’yı bulmak için büyük bir özveriyle çalışıyor.