Balıkesir Kurye Cinayeti: Adalet Arayışı Devam Ediyor

Motokurye Ata Emre Akman cinayetinde cani için verilen cezanın gerekçeli kararı açıklandı

Balıkesir’de Zincir Restoranda Kurye Cinayeti: Ata Emre Akman Öldürüldü

Balıkesir’in Karesi ilçesi Karaoğlan Mahallesi’nde bulunan bir zincir restoranda görevli olan Balıkesir Üniversitesi Turizm Fakültesi Turizm Rehberliği Bölümü öğrencisi Ata Emre Akman, 11 Mayıs’ta çalıştığı sırada yaşanan olayda hayatını kaybetti. Sipariş dönüşü önünü kesen E.Ö. adlı şüpheli, vücudunun 25 yerinden bıçaklayarak Akman’ı öldürdü. Kaçan E.Ö. polis operasyonu ile yakalanırken, şüpheli ile onu sakladığı iddia edilen babası Orhan Ö. gözaltına alındı.

E.Ö.’nün daha önce işlediği ‘kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından kaydının bulunduğu belirtildi. Şüpheli ve babası polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. E.Ö. tutuklanırken, Orhan Ö. ise serbest bırakıldı. Ancak yapılan itiraz sonucu Orhan Ö. tekrar gözaltına alındı ve tutuklanarak cezaevine konuldu.

Balıkesir Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianameye göre E.Ö.’ye ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme’ suçundan 18-24 yıl, ‘ruhsatsız silah taşıma’ suçundan da 6 ay – 1 yıl arasında hapis cezası istenirken, baba Orhan Ö. için ise ‘canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürmeye azmettirme’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talep edildi.

İddianameye göre, Orhan Ö.’nün eski partneri Sultan Durmaz’a yönelik tehditlerde bulunduğu ve oğlu E.Ö.’yü cinayete azmettirdiği iddia edildi. Mahkeme kararı sonucunda E.Ö. 24 yıl hapis cezasına çarptırılırken, babası Orhan Ö. beraat etti. Gerekçeli kararda, olayın ‘fütursuzca, sadist duygularla sebepsiz olarak öldürme’ olarak nitelendirildiği belirtildi.

Adalet duygusunun tatmin edilmesi için cezanın infazında ortaya çıkacak aksaklıkların düzenlenmesi amacıyla kararın TBMM Adalet Komisyonu’na gönderilmesine karar verildi.