Banu Parlak’a Silahlı Saldırı Planı Yapan 11 Sanık Hakkında İddianame Tamamlandı

Polat çiftine bir şok daha

Sosyal Medya Fenomeni Banu Parlak’a Silahlı Saldırı Planı Yapan 11 Sanık Hakkında İddianame Tamamlandı

Ünlü sosyal medya fenomeni Banu Parlak’ın güzellik merkezine düzenlenen silahlı saldırıyı azmettirdikleri iddia edilen Dilan ve Engin Polat çifti ile Sezgin Polat da dahil olmak üzere toplam 11 sanık hakkında yürütülen soruşturma sonuçlandı. İddianamede, Dilan Polat’ın Banu Parlak’a tehdit mesajı gönderdiği belirtilerek, “Tedbir kararının anasını göreceksin, iftiranın danasını göreceksin. Sana daha ne mesajlarım var sıra sıra…” şeklinde açıklamalarda bulunduğu ortaya çıktı.

Sezgin, Engin ve Dilan Polat’ın ortak kararıyla, Banu Parlak’ın işyerine saldırı düzenlenmesi için Gürcistan’daki suç örgütü ‘Daltonlar çetesi’ olarak bilinen firari yöneticiler Beratcan ve Batın Can Gökdemir ile irtibat kurulduğu tespit edildi. Alınan talimat doğrultusunda 1 Ekim’de Parlak’a ait işyerine 2 ayrı silahlı saldırı gerçekleştirildiği belirlendi ve işyerinde 45 bin TL’ye kadar maddi hasar oluştu.

İddianamede Banu Parlak’ın şikayet dilekçesine de yer verildi. Parlak, Polat Ailesi’nden kendisini öldürtmek istedikleri için şikayetçi olduğunu belirtirken, Engin Polat ise saldırıyı gerçekleştiren kişiyi tanımadığını ve olayın bayanlar arasında yaşanan bir tartışmanın sonucu olduğunu iddia etti. Dilan Polat ise ifadesinde, saldırıya kadar aralarında husumet olmadığını ve tehdit içerikli videosunu başka bir konu için çektiğini savundu.

İddianamede yer alan şüpheliler Barış Boyun, Beratcan Gökdemir ve Batın Can Gökdemir için yakalama kararı çıkarıldığı ve toplamda 8 yıl 4 aydan 23 yıla kadar hapis cezası istendi. Dilan, Engin ve Sezgin Polat ise azmettirme suçundan 8 yıla kadar hapis cezası talep edilirken, ayrıca belli haklardan yoksun bırakılmaları da istendi. Diğer 5 sanık için de çeşitli suçlardan cezalandırılma talep edildi.