Bartın’da Çocuğun İstismar Davası: İ.D., N.Ü. Hakkında Şikayetçi Oldu

Bartın'da iğrenç olay! Cinsel istismarda bulunduğu çocuğa 'Seninle büyüyünce evleneceğim' demiş

Bartın’da yaşayan İ.D. isimli bir çocuk, köydeki komşusu olan N.Ü. tarafından cinsel istismara maruz kaldığını iddia etti. Bu olay üzerine ailesi, 2 yıl önce jandarmaya başvurarak suç duyurusunda bulundu. N.Ü., gözaltına alındıktan sonra suçlamaları reddetti ve tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. N.Ü. hakkında “çocuğun nitelikli cinsel istismarı” suçundan 15 yıla kadar hapis cezası talep edildi. İddianame, Bartın Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. Davanın ikinci duruşmasına, İ.D. ve avukatları katıldı. Ancak sanık N.Ü. duruşmaya katılmadı. İ.D. duruşmada verdiği ifadede, “Şu an 20 yaşındayım. Bu olaylar 7-8 yaşımdayken başladı ve 2-3 yıl sürdü. N.Ü. köye geldiğinde ve evde yalnız olduğumda bana cinsel istismarda bulunuyordu. Bu olaylar sadece evde yalnız olduğum zamanlarda gerçekleşti ve yaklaşık 2-3 yıl sürdü. Bu yaşadıklarım yüzünden okula karşı ilgim azaldı. Ergenlik döneminde yaşadıklarımın ne anlama geldiğini daha iyi anladım. Bu olayı unutamadığım için durumu aileme anlattım ve şikayetçi oldum.” şeklinde konuştu.

İ.D., ayrıca N.Ü.’nün kendisine sürekli hediyeler aldığını ve para vermek istediğini de belirterek, “Bana sürekli hediye vermek ve para vermek istiyordu. Bana ‘Seninle büyüyünce evleneceğim.’ dedi ve bunları kimseye söylemememi istedi. Bu durumlar bana 11-12 yaşlarına kadar devam etti. N.Ü.’den şikayetçiyim.” şeklinde konuştu.

Sanık N.Ü.’nün avukatı ise suçlamaları kabul etmediklerini belirterek, İ.D.’nin erkek arkadaşıyla yaşadığı sorunlar nedeniyle bunalıma girdiğini ve müvekkiline iftira attığını iddia etti. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin tamamlanabilmesi için duruşmayı erteledi.