Başakşehir’de İnşaat Kazısı Yer Altı Keşfi

İstanbul'da şaşırtan keşif! İnşaat çalışmasında mağara ve kanal bulundu: Topkapı’ya kadar gittiği söyleniyor

Başakşehir’de İnşaat Kazısı Sırasında Yer Altı Odacıkları ve Kanallar Ortaya Çıktı

İstanbul’un Başakşehir ilçesinde bulunan Altınşehir Mahallesi’nde gerçekleştirilen bir inşaat kazısı esnasında işçiler, yer altında odacıklar ve kanallar olduğunu fark etti. Durumu fark eden işçiler hemen yetkililere haber verdi. Olay yerine sevk edilen polis ekipleri, geniş güvenlik önlemleri alarak inşaat alanını kontrol altına aldı ve çalışmayı durdurdu.

Mahalle sakinleri ise yer altındaki odacıkların ve kanalların sokak altından diğer evlerin altına doğru ilerlediğini iddia etti. İnşaat sahası ve çevresi dronlar aracılığıyla havadan da görüntülendi.

“MERAK UYANDIRIYOR”

Mahalle sakini Furkan Yıldız ise yaşananları şu şekilde anlattı: “Kazı çalışması sırasında bu tür şeylerle karşılaşıldı. Burada tarihi bir kanal olduğu söyleniyor. Herhangi bir sorun olmaması için inşaat durduruldu. Daha önce böyle bir durumu yaşamamıştık ama büyüklerimiz duymuşlar. Biz de merak ediyoruz, belki benim dükkanımın altında da bulunabilir. Buraya herhangi bir girişe izin verilmiyor, sürekli nöbet tutuluyor.”

“TOPKAPI’YA KADAR GİTTİĞİ SÖYLENİYOR BİZE HATTA”

Diğer bir mahalle sakini olan Şahin Aydın ise şunları aktardı: “72 yaşındayım, 68 yıldır aynı mahallede yaşıyorum. Biz yıllardır bu kanalı duyuyorduk ve mahallenin altından geçtiğini biliyorduk. Topkapı’ya kadar uzandığı söyleniyor. İçinden geçenlerin olduğunu dahi duymuştuk. Şimdi ekipler incelemeye alacak, neler olduğunu öğreneceğiz. İçerisinde odalar olduğunu söylentiler arasında. Şu an koruma altında ve ilerleyen zamanlarda ne olduğunu göreceğiz.”