Başıboş Sokak Köpekleri İçin Yeni Kanun Teklifi Hazırlanıyor

AK Parti’den sokak hayvanları açıklaması... ‘Ötenazi‘ teklifi yolda

Başıboş Sokak Köpekleri İçin Yeni Kanun Teklifi Geliyor

Meclis’e temmuz ayında sunulması planlanan, başıboş sokak köpeklerine yönelik yeni kanun teklifi için son şekil veriliyor. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, uyutma seçeneğinin düzenlemede yer alacağını belirtti.

Güler, “Toplumsal risk taşıyan, kuduz riski taşıyan, hastalıklı ve sahiplendirilme imkânı olmayan, beslenme zorluğu çeken hayvanlarımız var. Dolayısıyla barınaktaki diğer hayvanların da sağlığını korumak zorundasınız” şeklinde konuştu.

Abdullah Güler, hastalıklı ve sahiplendirilme imkânı olmayan hayvanlara yönelik uygulamanın “öldürülme” ya da “uyutulma” değil, “ötanazi” tanımıyla yasada yer alacağını vurguladı.

Ötenaziye kimin karar vereceği sorusu üzerine Güler, kuduz olan, bulaşıcı hastalık taşıyan, saldırganlığı artmış ve rehabilite edilemeyecek boyuttaki köpeklerin uyutulmasına, veteriner hekimler ve kamu yöneticilerinin karar vereceğini belirtti.

AK Parti Grup Başkanı Güler, teklifte en önemli başlığın kısırlaştırma olacağının altını çizerek, kısırlaştırma ile beraber sahiplendirmenin de özendirileceğini vurguladı.