Başlık: Kars Jandarma, Yurt Dışından Kaçak Altın Operasyonuyla Tutuklama Gerçekleştirdi.

Değeri tam 5 milyon TL! Beline sarılı halde yakalandı

Kars İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, yurt dışından kaçak yollarla ülkeye sokulduğu belirlenen altınların Trabzon’a götürülüp satılacağı bilgisini aldı. Ekipler, şüphelinin içinde bulunduğu minibüsü kontrol noktasında durdurdu. Yapılan aramada, şüpheli Ö.K.’nin beline sardığı 2 adet biner gramlık kaçak külçe altın ele geçirildi. Piyasa değeri yaklaşık 5 milyon lira olan altınla ilgili gözaltına alınan şüpheli, çıkarıldığı adliyede tutuklandı.

Bayram Tatili Yoğunluğu İstanbul Havalimanı’nda – Seyahat Yoğunluğu ve Ek Seferler

Bayram Tatili Yoğunluğu İstanbul Havalimanı’nda – Seyahat Yoğunluğu ve Ek Seferler

Ramazan Bayramı’na sayılı günler kala, bayram tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyenler için tatil yolculukları başladı. Öğle saatlerinde İstanbul Havalimanı’nda yoğunluk yaşanmaya başladı. İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA ekipleri, terminal binası girişindeki x-ray kontrol noktalarında oluşan kuyrukları önlemek amacıyla giriş kapıları ve X-ray kontrol cihazlarını açık tutarak yolcuların daha hızlı geçişini sağlıyor.

Bayram tatili süresince artan talebe yanıt vermek için havayolu şirketleri ek seferler düzenlemeye başladı. THY ve AJET toplamda 85 ek sefer düzenlerken Pegasus Havayolları ise Kıbrıs, İzmir ve İstanbul Sabiha Gökçen çıkışlı 132 ek sefer düzenleyeceğini duyurdu.

İstanbul Havalimanı’ndan Adana’ya bayram tatili için seyahat eden Fırat Mutlu, bilet bulmakta zorlandığını belirterek, “Uzun bir süredir ailemle bayram kutlayamamıştım. Bu bayramı onlarla geçirmek istedim. Biraz zorlanarak boşalan bir uçaktan bilet buldum” şeklinde konuştu.

İstanbul’da eğitim gören Eren Altay ise, bilet bulma konusunda yaşadığı zorlukları dile getirerek, “Ek seferlerin olması daha iyi olurdu, talep oldukça fazla” dedi.

İstanbul Havalimanı’ndan yapılması planlanan 1404 uçuş ile toplamda 269 bin 88 yolcunun seyahat etmesi bekleniyor.

Yeşilova Mahallesi’nde Otele ve Metrobüse Ateş Açıldı

Yeşilova Mahallesi’nde Otele ve Metrobüse Ateş Açıldı

Geçtiğimiz gün saat 00.30 sıralarında Yeşilova Mahallesi 1. Değer Sokak’ta meydana gelen olayda, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, uzun namlulu silahla 4 katlı otelin önüne ateş açtı. Şans eseri, mermiler isabet etmesine rağmen yaralanan olmadı.

Otele yapılan saldırı sırasında seyir halindeki bir metrobüs de saldırıya maruz kaldı ve metrobüsün kapı camına kurşun isabet etti. Bu esnada panik yaşayan yolculardan bazıları kendilerini yere atarken, olayın ciddiyeti seyir halindekiler arasında endişe yarattı.

Otel görevlileri durumu polise bildirirken, polis ekipleri olay yerine gelerek geniş çaplı güvenlik önlemleri aldı. Otelde ve metrobüste yapılan incelemelerde uzun namlulu silaha ait boş kovanlar bulunurken, güvenlik kameralarının incelenmesi de sürüyor.

Şüphelilerin kimliği henüz tespit edilemezken, polis ekipleri kaçan şüphelileri yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor. Olayla ilgili detaylı soruşturma devam ediyor.