Batman’da Aileye Korkunç Kaza: Ölü ve Yaralılar!

2'si çocuk 4 kişinin ölümüne neden olmuştu... Mahkemede 'pes' dedirten ifade: Köpeğe çarptığımı sandım

Korkunç Kaza Batman’da Aileye Mal Oldu

Batman-Beşiri kara yolu organize sanayi bölgesi mevkiinde meydana gelen kaza, 28 Temmuz gecesi gerçekleşti. Genç Mehmet Ali Aydın (19) yönetimindeki 34 KIK 618 plakalı hafif ticari araç, yolun karşısına geçmeye çalışan aynı aileden 6 kişiye çarptı. Kazanın etkisiyle aile fertleri metrelerce savruldu.

Olay yerine yapılan ihbar üzerine, sağlık, UMKE, itfaiye, polis ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yapılan kontroller sonucunda ailenin içinde bulunduğu araç kazasında, Süleyman Oğuz (48), oğlu Sefa Oğuz (12), İlyas Oğuz (40) ve onun oğlu Demhir Oğuz (4) hayatını kaybetti. Yaralı baba ve anne ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Mehmet Ali Aydın, aracı yakındaki bir akaryakıt istasyonuna park ettikten sonra başka bir araçla güvenlik güçlerine teslim oldu. Cenazelerin otopsi işlemlerinin ardından Petrol Mezarlığı’na defnedildiği belirtildi.

Olayın ardından sürücü Mehmet Ali Aydın’a plakasız araç kullanma, çakarlı araç kullanma, hız limitini aşma ve zorunlu trafik sigortasız araç kullanma gibi çeşitli ihlallerden cezai işlem uygulandığı tespit edildi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde ise Oğuz ailesinin yolun ortasında beklerken hafif ticari aracın hızla aileye çarptığı görülüyor. Aile, çarpmanın etkisiyle savruluyor.

Mehmet Ali Aydın’ın ifadesine göre, “Olay günü Kıra Dağı piknik alanına gittim. Alkol kullanmadım. Annem adına kayıtlı araçla ilerlerken, yolu karanlık olduğu için önüme bir köpek çıktığını zannederek çarptım. İlerideki benzinlikte durup köpeğe çarptığımı düşündüm ve yardım istedim. Ancak ilerleyen süreçte insanlara çarptığımı öğrenince teslim oldum.”