Baykar: SİHA’larla İhracat Rekoru!

Baykar Türkiye’nin en büyük 10 ihracatçı firmasından biri oldu

Türkiye’nin Milli SİHA’larına Övgü

Baykar adına Türkiye’de önemli bir başarı daha gerçekleşti. Geçtiğimiz 3 yılda savunma ve havacılık sektöründe ihracat lideri olan Baykar, 2023’te Türkiye’nin en çok ihracat gerçekleştiren 10 firması arasına adını yazdırdı. Bu olağanüstü başarıyla birlikte Türkiye tarihinde ilk defa savunma ve havacılık alanında faaliyet gösteren bir firma, en çok ihracat yapan 10 firma arasına girmeyi başardı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Ödülü

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından düzenlenen “İhracatın Şampiyonları Ödül Töreni”nde açıklanan listede Baykar, Türkiye’de en yüksek mal ihracatı yapan ilk 10 firma arasında yer aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından takdim edilen ödülü Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar aldı.

Öz Kaynaklarla Desteklenen Projeler

Baykar, başlangıçtan beri tüm projelerini kendi öz kaynakları ile yürüterek önemli bir istikrar sağladı. 2003’teki İHA Ar-Ge sürecinin başlangıcından itibaren gelirlerinin %83’ünü ihracattan elde eden firma, 2021 ve 2022 yıllarında savunma ve havacılık sektörünün ihracat lideri oldu.

İhracat Şampiyonu

Savunma Sanayii Başkanlığı ve TİM tarafından 2023’te de sektörün ihracat şampiyonu ilan edilen Baykar, geçen yıl 1.8 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirdi. Gelirlerinin %90’ından fazlasını ihracattan elde eden firma, 2023’te savunma ve havacılık sektöründeki ihracatın önemli bir kısmını tek başına gerçekleştirdi.

Dünyanın Lider SİHA İhracatçısı

Baykar, dünyanın en büyük SİHA ihracatçısı olarak ön plana çıkıyor. Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü (SIPRI) tarafından dünyanın ilk 100 savunma sanayisi şirketi listesinde 76. sıraya yerleşen firma, gelirlerini %94 artırarak dikkat çekiyor. Baykar’ın imzaladığı sözleşmelerin %97.5’i ihracata dayalı olarak gerçekleşti. Bayraktar TB2 SİHA için 33 ülke ile, Bayraktar AKINCI TİHA için ise şu ana kadar 9 ülke ile olmak üzere toplamda 34 ülkeyle ihracat anlaşması imzaladı.