Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı 6 Saatlik Uçuş Testini Başarıyla Tamamladı

Selçuk Bayraktar paylaştı! TB3 bir testi daha başarıyla tamamladı

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı ve Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, son paylaşımında Bayraktar TB3 Silahlı İnsansız Hava Aracı’nın 6 saat süren 4. uçuş testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Bu SİHA, ilk kez Atatürk Havalimanı’nda düzenlenen TEKNOFEST İstanbul etkinliğinde halka açık olarak sergilendi. Daha sonra Ankara ve İzmir’de gerçekleşen TEKNOFEST’lere katıldı.

Bayraktar TB3, katlanabilir kanat yapısı sayesinde TCG Anadolu gibi kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş yapabilen dünyadaki ilk silahlı insansız hava aracı olacak. Selçuk Bayraktar, TCG Anadolu gemisinde Bayraktar TB3 için 2024 yılı içinde testlere başlanmasını planladıklarını belirtti. Bu SİHA’nın özellikleri, insansız hava araçları alanında önemli bir yenilik olarak kabul ediliyor. Milli SİHA, görüş hattı ötesi haberleşme kabiliyeti ile çok uzun mesafelerden kontrol edilebilecek. Bu sayede keşif, gözetleme, istihbarat ve taarruz görevlerini deniz aşırı hedeflere karşı icra ederek Türkiye’nin caydırıcı gücünü artıracak.

Bayraktar TB3’ün 6 saat süren 4. uçuş testi başarıyla tamamlandı. Sistem, performans testinden geçti. Bu test ile Milli Teknoloji Hamlesi’ndeki ilerlemeler bir kez daha ortaya kondu. Türkiye’nin gurur verici hamlelerinden biri olan Bayraktar TB3, ülkemizin teknolojik gelişimine önemli katkılar sağlıyor.