Bayram tatili yollarında iki acı kaza: Toplam 4 kişi hayatını yitirdi, 6 kişi yaralandı

Bayram tatili acı başladı

Bartın’da, dün sabah erken saatlerde İstanbul’dan kendi aracıyla yola çıkan Yıldız ailesi, tatil için gittikleri Yukarışeyhler köyüne yaklaşık 3 km mesafede feci bir kazaya karıştı. Sürücü Hakan Yıldız’ın (26) kontrolünü kaybettiği otomobil, yol kenarındaki su kanalına uçarak ne yazık ki kazada hayatını kaybeden üç kişiye neden oldu: babası Mehmet Yıldız (55), annesi Kadın Yıldız (53) ve kardeşi Melike Yıldız (23) ağır yaralandı. Melike Yıldız, Bartın Devlet Hastanesine kaldırıldı ancak ailesinin kaybı büyük bir acı kaynağıydı. Aynı hastanede, meydana gelen kazanın ardından Yıldız çifti ile oğullarının cenazeleri de otopsi amacıyla morga götürüldü.

Benzer bir kaza, saat 09.00 sularında Aksaray-Adana karayolu 17. km’de meydana geldi. Lütfü Kesik (30), Diyarbakır’a ailesiyle tatil için giderken, kontrolünü kaybettiği 34 FMA 976 plakalı aracıyla bariyerlere çarparak devrildi. Kazada, Kesik ailesi yaralandı ve baba Lütfü Kesik araçta mahsur kaldı. Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılan yaralılar arasında ise Kesik’in eşi Hüsra Kesik (36), kızı Asel (2), oğulları Ömer Asaf (7) ve Hızır Ali Kesik (5) ile baldızı Miray Bakı (30) da yer alıyordu. Ne yazık ki, Asel Kesik tedavi edilemez biçimde hayatını kaybetti ve Hüsra Kesik’in ağır yaraları olduğu öğrenildi.

Her iki kazanın, yoğun bayram tatili trafiğinde meydana geldiği düşünülüyor ve güvenlik kurallarına uyulması konusunda farkındalığı artırmak açısından yararlı bir uyarı olmuştur.