Bayrampaşa’da Patlayıcıyla Tehdit Edilen AVM’de Gözaltına Alınan 11 Kişi

İstanbul’da PKK’nın bomba timi yakalandı

Bayrampaşa’da bulunan bir alışveriş merkezinde iki kişi birlikte yürüyordu. Ancak birinin kolundaki paket birden bire alev aldı. Bu durumu fark eden polis hızla alışveriş merkezine doğru hareket etti. Çantanın içinde yapılan incelemeler sonucunda, el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu tespit edildi ve çantayı taşıyan D.B. ve S.A. isimli şüpheliler derhal gözaltına alındı. Sorgulamalarında, 2 kişi, “Rodem” kod adını kullanan PKK mensubu S.D.’nin yüzü maskeli diğer örgüt üyelerinin videolarını izlettiklerini, yurtdışında bulunan bir kişiyle iletişim halinde olduklarını, yurtdışından gönderilen paralarla patlayıcı yapımında kullanılabilecek malzemeler satın aldıklarını itiraf ettiler. Sorgu süreci devam ederken, S.D. ve Y.E.’nin kendilerine teslim edilen patlayıcı düzeneklerini AVM’deki bir mağazaya bırakmak üzere geldiklerinde, bilmedikleri bir nedenden dolayı patlamanın gerçekleştiğini de kabul ettiler.

TERÖR EVİNDE ELE GEÇİRİLEN PATLAYICILAR
Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphelilerin Bahçelievler’de kaldığı hücre evine operasyon düzenledi. Bu operasyonda S.D., Y.E., M.Y., M.E.Y., Ç.K. ve Ö.G. gözaltına alındı. Hücre evinde yapılan aramalarda, 3.250 gram piroteknik patlayıcı madde, 600 gram kibrit başı eczası olarak kullanılabilecek başlatıcı, 2.600 gram sıvı kimyasal madde olarak kullanılabilecek başlatıcı, 200 gram belirsiz kristal madde, 1.200 gram yanma etkisini arttırıcı jel yakıt, plastik parçalardan oluşan 36 adet anahtar sistemi, jel kapsüller içeren 180 adet zaman ayarlı anahtar sistemi ve 2 adet hızlı yapıştırıcı bulundu.

SULTANGAZİ KENT ORMANI’NDA YAŞANAN OLAY
Yürütülen operasyonlar kapsamında, gözaltına alınan kişilerin bağlantıları belirlenen M.Y. ve Y.E. isimli şahıslar da yakalandı. Bu kişilerin Sultangazi Kent Ormanı’na yangın çıkarmak amacıyla 3 adet düzenek yerleştirdikleri tespit edildi. Gerçekleştirilen aramalarda, patlayıcı madde içeren 3 kutu ele geçirildi. Ayrıca terör finansmanı suçundan kaydı olan ve para transferi konusunda yardım sağladığı belirlenen M.İ.Y. isimli şüpheli de gözaltına alındı. Emniyetteki sorguları devam eden 11 kişi hakkında çalışmalar sürdürülmektedir.