BBP Lideri Destici: İş Kazaları Ve Anayasa Mahkemesi’nden Tepkiler

BBP lideri Destici'den Hakkari Belediyesine kayyum yorumu: Destekliyorum

BBP lideri Mustafa Destici, genel merkez binasında düzenlediği haftalık basın toplantısında Türkiye Taşkömürü Kurumu Karadon Müessese Müdürlüğü Gelik İşletmesi’nde meydana gelen maden kazasında hayatını kaybeden işçi ve devletin iş güvenliği politikaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Destici, kazada hayatını kaybeden işçi için “Tevfik Soy adlı işçimiz hayatını kaybetti, Harun Karan’ı arama çalışmaları devam ediyor. Hayatını kaybeden işçimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailesine, yakınlarına ve çalışma arkadaşlarına sabır ve başsağlığı diliyorum.” ifadelerini kullandı. Ayrıca, Türkiye’de maden kazalarının ve ölümlerin Avrupa ülkelerine kıyasla çok yüksek olduğunu belirterek, iş kazalarının “kader” olarak nitelendirilemeyeceğini vurguladı.

Ayrıca, Hakkâri Belediyesi’ne yapılan polis operasyonu ve belediye başkanının gözaltına alınması hakkında da konuşan Destici, terör örgütleri ile iltisaklı olanların kamu görevi yapamayacağını belirtti ve terör örgütleri ile ilişkilendirilen siyasi partileri eleştirdi. Anayasa Mahkemesi’nin yapısının değiştirilmesi gerektiğini savunan Destici, Anayasa Mahkemesi’nin asli görevlerini yerine getirmesi gerektiğini dile getirdi.