Belçika ve Sırbistan, EURO 2024 Elemelerinde Önemli Maçlara Hazırlanıyorlar

Fenerbahçeli Batshuayi ve Tadic, milli takımda karşı karşıya! Belçika-Sırbistan iddaa oranları, muhtemel 11'ler...

Belçika Milli Futbol Takımı, EURO 2024 Elemeleri F Grubu’nda lider konumda bulunuyor ve Almanya’da düzenlenecek olan turnuvaya katılmayı garantilemiştir. Ancak Sırbistan (hazırlık) ve Azerbaycan maçları için kadroda değişiklikler yapma planları olduğunu duyduk. Teknik direktör Domenico Tedesco, basın toplantısında, standart 11 oyuncusuna ek olarak yeni oyunculara şans vereceklerini, ancak radikal değişiklikler yapmayacaklarını belirtti. Thibaut Courtois, Charles De Ketelaere ve Kevin De Bruyne sakatlanmış durumdadır. Ayrıca Simon Mignolet, Toby Alderweireld ve Axel Witsel milli takıma veda etti, Eden Hazard da emeklilik kararı aldı. Sırbistan maçında forma giyme şansı olan isimler arasında Amadou Onana bulunmaktadır. Michy Batshuayi, Fenerbahçe’den transfer olmasıyla birlikte hücum rotasyonunda ciddi rakiplerle karşı karşıya kalmıştır. Jeremy Doku, Romelu Lukaku, Lois Openda ve Leandro Trossard da forma bekleyen diğer isimlerdir.

Sırbistan Milli Futbol Takımı ise EURO 2024’e katılmak için 5 takımlı G Grubu’nda mücadele etmektedir ve şu anda ikinci sıradadır. Henüz Almanya vizesi alabilmiş değiller, ancak 19 Kasım’da Bulgaristan ile alacakları bir puan bile onları turnuvaya gitmelerini sağlayabilir. Sergej Milinkovic-Savic sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılmıştır. Luka Jovic (forvet) ve Stefan Mitrovic (stoper) ise düşük performansları nedeniyle çağrı alamamışlardır. Fenerbahçe’nin kaptanı olan Dusan Tadic takımda liderlik görevini üstlenmektedir. Nemanja Gudelj (Sevilla), Filip Kostic (Juventus) ve Aleksandar Mitrovic (Al Hilal) ise kadronun öne çıkan isimleridir.

İstatistiklere baktığımızda, Belçika Milli Takımı, Tedesco yönetimindeki 8 maçta 5 maçta 3 gol atmayı başarmıştır. Sırbistan’ın ise son 6 maçının tamamında “karşılıklı gol” izlenmiş olup, 6 maçın 5’i “2.5 ÜST” şeklinde tamamlanmıştır.

Bahisçiler arasında da bu maça ilgi büyük. Misli üyelerinin en çok tercih ettiği seçenek “Belçika kazanır” olmuştur ve bu seçeneğe %48’lik kesim destek vermektedir. Ayrıca %17’lik kesim ise “2.5 ÜST” tercihinde bulunarak maçta en az 3 gol olmasını beklemektedir.

Fenerbahçe’nin Dusan Tadic’in Ajax formasıyla attığı güzel gollere göz atmak için geçmişe dönelim…