Beşiktaş’ta Gerçekleşen Cinayet Olayında Tutuklanan Funda Demirci Hakkında Detaylar

Bu sefer kendi cinayetini ‘yazdı’

İstanbul’da Beşiktaş ilçesinde yaşanan olayda, Funda Demirci ve Mustafa Çapar çiftinin evlilikleri hakkında yeni bilgilere ulaşıldı. Çiftin üç çocuğu olduğu biliniyor. Funda Demirci, kimya öğretmeni olarak mezun olduktan sonra bir süre öğretmenlik yaptı ve ardından özel bir şirkette proje yöneticisi olarak çalıştı. Daha sonra ise insan kaynakları ve örgütsel değişim dalında yüksek lisans eğitimi aldı. Yedi yıl önce iş yaşamına son veren Demirci, sanat yazarı kimliğiyle roman, öykü ve tiyatro metinleri üzerinde çalışmaktadır. Özellikle gerilim, korku ve psikolojik romanlara ilgi duymaktadır. En son incelediği kitap ise Kevin Dutton tarafından yazılan “Olağan Psikopatlar” adlı eserdir. Kitapla ilgili olarak yaptığı yorumda, “Kitabın son bölümü olan yedinci bölümde, psikopatların ruhsal zekâsı yüksek insanlarla ortak noktalarının diğerleriyle olandan çok daha fazla olması şaşırtıcı” ifadesini kullanmıştır.

İki yıl önce Funda Demirci, eşi Mustafa Çapar ile Astoria’da bulunan ofislerinde yaşadığı geçimsizlik nedeniyle boşanmıştır. Çocuklarını da alarak Etiler’deki lüks sitede yaşamaya başlamışlardır.

Önceki akşam Funda Demirci, boşandığı eşinin ve çocuklarının yaşadığı eve gitmiştir. Gece ilerledikçe aralarında tartışma çıkmıştır. Bu tartışma sırasında, Demirci eline geçirdiği ekmek bıçağıyla çocuklarının babası Mustafa Çapar’ın boğazını kesmiştir. Çocuklar salona geldiğinde babalarını kanlar içinde bulmuşlardır. Funda Demirci ise elindeki kanlı bıçakla sitenin bahçesinde “Yukarı çıkın bakın” diye bağırıyordu. Sağlık ekipleri, Mustafa Çapar’ın hayatını kaybettiğini belirlemiş; polis ekipleri ise Funda Demirci’yi yakalamıştır.

Olay sırasında evde bulunan çocuklardan biri polise verdiği ifadede, “Uyumak için odamıza geçtiğimiz sırada bağırışma sesleri geldi. Salona girmek istedim ancak annem kapıyı kapattı. Neden kavga ettiklerini bilmiyorum” demiştir. Funda Demirci ise emniyetteki sorgusunda “Bu bir şeref meselesi, bir şey söylemek istemiyorum” ifadesini kullanmıştır. Emniyetteki sorgunun ardından ‘kasten öldürme’ suçlamasıyla adliyeye sevk edilen Funda Demirci tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir.