Beşiktaş’ta Kedi Cinayeti Davası Devam Ediyor.

Kedi Faruk'un camdan itilmesine ilişkin davada 3 yıla kadar hapis istemi

Beşiktaş’ta Bir Kedi Cinayeti Davası Devam Ediyor

Beşiktaş Levent’te bulunan Terakki Vakfı Okulları’nda gerçekleşen IELTS sınavı sırasında gözetmenlik yapan üniversite öğrencisi Ferhat Ataman, okulun ‘Faruk’ isimli kedisini iddialara göre 5. kattan atmış olabileceği suçlamasıyla yargılanmaya devam ediyor. İstanbul 60. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya sanık Ferhat Ataman, sanığın avukatı, Terakki Vakfı avukatı ve İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi avukatları katıldı.

Tanık öğrenci M.Ç., mahkemedeki ifadesinde, “Olay günü beş numaralı sınıfta İELTS sınavına katılıyordum. Sınav sırasında gözetmenin kağıtları kontrol edebilmesi için ayağa kalkma yasağı vardı. Kedinin sınıfa nasıl girdiğini net olarak göremesem de, sanığın kedinin cama doğru yaklaştığını görüp kedinin camdan içeriye girdikten sonra onu iterek bıraktığını duydum. Kedinin düşme ve bağırma seslerini duydum. Sanık kedinin camın kenarına bırakılırken itildiğini gördüm” dedi.

Sanık Ferhat Ataman ise tanık ifadelerine karşılık olarak, “Ben kesinlikle kediyi itmedim, camın kenarına bıraktım. Sınav sırasında tanık sırtı bana dönüktü, olayı görmesi mümkün değildi” şeklinde savunma yaptı.

Savcının esas hakkındaki mütalaasında, sanık Ataman’ın ‘Hayvanlara işkence yapmak veya acımasız ve zalimce muamelede bulunmak’ suçundan 6 aydan 3 yıla kadar hapis cezası istendi.

Mahkeme, sanık ve müşteki avukatlarına savunmalarını hazırlamaları için süre vererek duruşmayı 23 Ekim tarihine erteledi. Sanık Ferhat Ataman ise mütalaa karşısında yaşadığı psikolojik baskı ve tehditlere değinerek suçlamaları reddetti.