Beton Tankeri ve Minibüs Çarpışması: Ölüm ve Yaralılar!

Gaziantep’te 9 kişinin ölümüne neden olmuştu! 6 kuralı ihlal etmiş





Kaza, İslahiye İlçesinde Beton Tankeri ile Yolcu Minibüsü Çarpıştı

7 Mayıs 2024 tarihinde, Hatay’ın Hassa ilçesi istikametinden Gaziantep’in İslahiye ilçesine giden beton tankeri ile İslahiye ilçesinden Hassa ilçesi yönüne seyreden yolcu minibüsü Ağabeyi mevkiinde çarpıştı. Kazada 9 kişi hayatını kaybederken, 11 kişi de yaralandı.

Kazayla ilgili yürütülen soruşturmada bilirkişi raporu ortaya çıktı. Rapor, beton mikseri sürücüsünün 6 trafik kuralını ihlal ettiğini belirtti. Raporda sürücünün hız limitini aştığı, trafik levhalarını dikkate almadığı ve kontrolsüz araç kullandığı vurgulandı.

Minibüsün içinde bulunan Sude Taşkın, kaza anını şu şekilde özetledi: “Başımı vurdum, gerisini hatırlamıyorum. Hastanede kendime geldikten sonra ikiz kardeşim Sena’nın ve 3 arkadaşımın da öldüğünü öğrenince şoke oldum.” Annesi Nimet Taşkın ise, kızının tedavisi tamamlanmasının ardından buruk bir sevinç yaşadığını ifade etti.

Beton mikseri sürücüsü Mehmet Göğüş, hastanedeki tedavisi sonrasında tutuklandı. Göğüş, ifadesinde alkol kullanmadığını ve uykusuz olmadığını belirterek, hızının 70-80 km civarında olduğunu söyledi. Sürücü, gözlerinin karardığını iddia ederek, “Narlı ilçesinden beton maddesini yükleyip, İslahiye’de bulunan beton firmasına saat 11.00 civarında boşalttıktan sonra Pazarcık ilçesine doğru gidiyordum. Ne alkol kullandım ne de uykusuzdum” dedi.

Minibüsün sürücüsü Latif Örs ise, beton mikserinin hızla kendilerine doğru yaklaştığını belirterek,”Araç uçar vaziyette bize doğru geliyordu. Durumu fark eder etmez aracı sağa doğru kırdım ancak kurtaramadım” şeklinde ifade etti.