Beylikdüzü Sahaf Festivali: Kitapseverler İçin Açık Hava Keyfi

Beylikdüzü’nde sahaf festivali: 1 Eylül'de sona erecek

Beylikdüzü Sahaf Festivali’nde Kitap Meraklıları için Açık Hava Kitaplığı Oluşturuldu

Beylikdüzü’nde düzenlenen sahaf festivalinde, ikinci el ve nadir kitapların meraklıları için stantlarda 100 bini aşkın kitap ve dergiden oluşan bir açık hava kitaplığı kuruldu. Sahaflar Birliği Derneği Başkanı Emin Nedret İşli, festivalin 19 Ağustos’ta başladığını ve 1 Eylül’de sona ereceğini belirtti.

İşli, sahaf festivalleri hakkında şunları söyledi: “Sahaf festivalleri ilk kez yaklaşık 2010’lu yıllarda başladı. Beyoğlu, Üsküdar, Kadıköy, Beşiktaş, Beylikdüzü gibi açık alanlarda ve hatta Anadolu’nun bazı kentlerinde düzenlendi. Biz burada sahaflarla ilişkisi olan insanları tanımak, onlarla ahbaplık kurmak için bulunuyoruz.”

Ümit Nar tarafından organize edilen Beylikdüzü Sahaf Festivali’ne, her sene geleneksel olarak katılan İşli, festivalin gençlerle sahaflar arasında karşılıklı bir geçişliliği sağladığını vurguladı. İşli, gençlerin sahaf festivallerinde eski kitaplarla ilgili bilgi edindiklerini ve sahafların güçlenmesi için önemli bir etkinlik olduğunu ifade etti.

Kitap Festivali Koordinatörü Ümit Nar ise festivale gelen gruplar hakkında şunları belirtti: “Buraya koleksiyonerler, öğrenciler ve kitap okurları geliyor. Sahaf festivalleri, gençlerin iyi kitaplara olan ilgisini artırarak onları yöneltiyor. Diğer yandan korsan kitapların etkisinden bahseden Nar, internetin önemini vurgulayarak kitap satışlarının bir kısmının online platformlarda gerçekleştiğini söyledi.

Kitabevi sahibi Mehmet Akkuş ise sahaf festivalinin insanların nadir kitaplara ulaşmalarını sağladığını ve gençlerin kitaplara olan ilgisini artırmak için önemli bir etkinlik olduğunu belirtti. Akkuş, festivalin kitapseverlere bulunamayan kitaplara erişim sağladığını ve sahafların mesleklerini icra etmeye devam ettiklerini ifade etti.