Beyşehir’de Çocuğa Yönelik Nitelikli Cinsel İstismar Davasında Baba 18 Yıl 9 Ay Hapis Cezasına Çarptırıldı

Konya'daki iğrenç olayda sapık babaya 18 yıl hapis cezası... Eşine yazdığı mesajda istismarı kabul etmiş

Beyşehir’de yaşayan bir ilkokul 3. sınıf öğrencisi, nisan ayında annesine babasının kendisine cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Anne, durumu şikayet etmek için Beyşehir Cumhuriyet Başsavcılığı’na başvurdu ve baba hakkında şikayetçi oldu. Jandarma tarafından gözaltına alınan baba, 6 Nisan’da mahkemeye sevk edildi ve tutuklandı. Baba, ifadesinde “Eşimle aramızda zaman zaman tartışmalar oluyordu ve kayınpederimle aramda husumet vardı. Kızım zaman zaman bana dokunuyordu. Ben de bu konuda onu uyarmıştım. Ancak hatırlamadığım bir an oyun oynarken ona zarar verdim. Suçlamaları kabul etmiyorum” dedi.

Seydişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, baba hakkında ‘Çocuğun nitelikli cinsel istismarı’ suçundan 22 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. İddianamede, mağdur olan çocuğun babasından cinsel istismara maruz kaldığı, annesine durumu anlattığı ve bu şekilde olayın ortaya çıktığı belirtiliyor. Ayrıca annenin eşine “İnsan kendi çocuğuna bunu yapar mı?” şeklinde bir mesaj gönderdiği ve eşin ise “Hayatımın en büyük hatası bu biliyorum. Senden utanarak af diliyorum. Affet beni yalvarıyorum. Şimdi herkes duyacak mı? Benim bu hatam affedilecek gibi değil; biliyorum ama beni affet yalvarıyorum sana” şeklinde cevap verdiği belirlendi. Bu mesajlar şüphelinin gönderdiği kesinlikle tespit edildi. Bu deliller doğrultusunda mağdur ve müştekinin beyanlarının ciddi ve inandırıcı olduğu görüldü ve şüphelinin eylemlerinin nitelikli cinsel istismar suçu olduğu gerekçesiyle 22 yıl hapis cezası talep edildi.

Seydişehir Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen son karar duruşmasında, savcı da mütalaasında iddianamede yer alan mesajları tekrarladı ve suçun sabit olduğunu ve ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan ceza verilmesini talep etti.

Baba, son savunmasında suçlamaları kabul etmediğini ve çocuğunun pırlanta gibi temiz olduğunu belirtti. Ayrıca mesajları eşine, kendisinden boşanmaması için gönderdiğini iddia etti. Mahkeme heyeti, baba M.Ş.’yi ‘Çocuğun cinsel istismarı’ suçundan önce 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. Suçun mağdura karşı işlenmesi ve birden fazla kez gerçekleşmesi nedeniyle ceza 18 yıl 9 aya çıkartıldı.