Bingöl ve Siirt’te PKK’ya Ait Mühimmat Ele Geçirildi – Son Dakika Haberleri

Bingöl ve Siirt'te PKK'ya darbe: Teröristlerin sığınağı imha edildi

Bingöl’ün Genç ilçesinde, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek amacıyla operasyon düzenlendi. Genç ilçesi Sağgöze kırsalında gerçekleştirilen arama-tarama faaliyetleri sırasında yapılan incelemede, PKK’lı teröristlerin sığınağı bulundu. Sığınak içerisinde 3 kilo amonyum nitrat, el yapımı patlayıcılarda kullanılmak üzere hazırlanmış pil blokları, 1 akü, 25 metre elektrik kablosu ve yaşam malzemeleri ele geçirildi. Bulunan malzemeler imha edildi.

Siirt’te ise, Siirt İl Emniyet Müdürlüğü ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı tarafından yürütülen bir çalışma sonucunda, Afetevleri Mahallesi’nde PKK terör örgütüne ait olduğu belirlenen mühimmat bulundu. Yapılan aramada, geçmiş yıllarda gömüldüğü düşünülen RPG-7 roketatarına ait 2 sevk fişeği ele geçirildi. Konuyla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

Antalya’da Süper Hücre Hava Olayı Yarattı: Dolu ve Yağış Tarım Alanlarını Vurdu

Dün akşam saatlerinde Antalya’da ‘süper hücre’ hava olayı etkili oldu. Özellikle Muratpaşa ilçesinde yoğunlaşan dolu yağışı, Aksu ve Kepez ilçelerinde de etkisini gösterdi. Kent merkezinde seyirlik görüntülere neden olan dolu birikintisini sabah saatlerinde gören vatandaşlar, fotoğraf çekerek doluyla kar topu oynadı.

Fotoğraf çeken Ahmet Gülen, 15 yıldır aynı bölgede ikamet ettiğini ve ilk defa böyle bir hava olayıyla karşılaştığını belirtirken, “Gece müthiş yağdı, hala erimemiş. Camlara korkunç şekilde dolu vurdu” dedi.

Parkta doluyla kar topu oynayan Ece Altaş Balcı ise akşam saatlerinde işten dönerken doluya yakalandığını belirterek, “Büyük büyük yağdı. Şu anda erimemiş olmasına inanamıyorum. Ertesi güne kar gibi birikmiş durumda. Görüntü olarak hoş ama umarım sıkıntı yaşayan olmamıştır” diye konuştu.

Tarım Alanlarında Zarara Neden Oldu

Dolu yağışı, Aksu ve Kepez ilçelerindeki tarım alanlarına zarar verdi. Dolunun ağırlığını kaldıramayan naylon seralar demir aksamlarıyla birlikte yıkıldı. Biber ve domates üreticilerinin çoğunlukta olduğu bölgede, 80 dönüm alan zarar gördü. Antalya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri bölgede hasar tespiti yapmaya başladı.

Serasının yaklaşık 2 dönümlük alanı zarar gören biber üreticisi Halil Gökçe maddi zararını “Başımıza ilk kez geldi. 15 gün önce de sel vurmuştu. Maddi zararım yaklaşık 400 bin lira civarında” diyerek ifade etti.

Domates üreticisi Raşit Kökcen ise akşam saatlerinde havanın bir anda karardığını anlatarak, “Çok sayıda çiftçide zarar var. Yapacak bir şey yok. 3 dönüme yakın seram zarar gördü. Ürünümü 1 kere hasat edebilmiştim. Maddi olarak bize etkisi 1 milyon liranın üzerinde” dedi.

Dar Alanda Yoğun Dolu Yağışı

Gecenin ilerleyen saatlerinde etkili olan şiddetli dolu ve sağanak, Antalya Havalimanı’nda uçuşları da olumsuz etkiledi. Yağış nedeniyle uçuş trafiği yaklaşık 3 saat aksarken, Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Antalya Bölge Müdürlüğü ekipleri pistleri temizleyerek uçuş trafiğine yeniden açtı.

2 Saatte 58 Kilogram Yağış

Muratpaşa ilçesinde yaklaşık 2 saat süren dolu yağışı sonrasında metrekareye 58 kilogram, Antalya Havalimanı’na ise 50 kilogram yağış düştü.