Birgül Kuşcu’nun Babasını Bulma Öyküsü

Ölmek üzere olan annesinden gerçek babasının ismini öğrendi! 'Tek istediğim ondan sevgiydi, onu da görmedim'

Çiğli Kadınının Babasını Bulma ve Maznuniyet Hikayesi

Çiğli ilçesinde yaşayan, 2 çocuk ve 4 torun sahibi ev kadını Birgül Kuşcu, 2012 yılında annesi Meryem Keskin’den babasının isminin Ali Y. olduğunu öğrendi. Ali Y. ile 5 ay nişanlı kalan annesi tarafından babası olarak tanıtılan kişiyi yıllarca merak eden Kuşcu, gerçeği öğrenmek için 2017 yılında babalık davası açtı.

Dava sürecinde yapılan DNA testi sonucunda Ali Y.’nin, 2022 yılında Birgül Kuşcu’nun biyolojik babası olduğu kesinleşti. Ancak babası Ali Y. kendisini kabul etmedi ve bu durumu mahkemeye taşıdı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’nin onayıyla Birgül Kuşcu, Ali Y.’nin kızı olduğu resmen belirlendi.

Annesinin mezarının açılmasından ve babasının kendisini reddetmesinden dolayı manevi olarak zor günler geçiren Kuşcu, 2 yıl önce manevi tazminat davası açtı. Avukatı Damlanur Kaya Uler, müvekkilinin baba sevgisinden yoksun büyüdüğünü ve bu durumun psikolojik sorunlara yol açtığını belirterek, 150 bin TL manevi tazminat talep etti.

Geçen ay Çiğli 7. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde karara bağlanan dava sonucunda mahkeme, talep edilen manevi tazminatın yasal faiziyle birlikte tamamının ödenmesine hükmetti.

Birgül Kuşcu duygularını şu sözlerle ifade etti: “Yıllarca babasız büyüdüm, onu bekledim ama kabul etmedi. Psikolojik sorunlar yaşadım, manevi tazminat davası açmak zorunda kaldım. Para önemli değil, tek istediğim sevgiydi.”

Avukatı Damlanur Kaya Uler ise, “Amacımız para değil, Birgül Hanım’ın duygusal olarak zarar görmesinin tazminatını talep ettik. Mahkeme davayı uygun gördü.” şeklinde konuştu.