Birleşmiş Milletler Göçmen İşçiler ve Aile Fertleri Haklarının Korunması Komitesi’nin Yeni Üye Seçimleri Gerçekleştirildi

Can Ünver, Göçmen İşçiler Komitesi üyeliğine yeniden seçildi

Birleşmiş Milletler tarafından imzalanan ve göçmen işçiler ile aile fertlerinin haklarını korumayı amaçlayan Uluslararası Sözleşme, uygulama sürecini izlemek için oluşturulan Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Komitesi’nin yeni üyeleri, 27 Haziran 2023 tarihinde New York’ta gerçekleştirilen seçimler ile belirlendi.

Dışişleri Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, “Sözleşmeye Taraf Ülkelerin Onbirinci Toplantısı sırasındaki seçimlerde, ülkemiz tarafından aday gösterilen Prof. Dr. Can Ünver, üçüncü kez Komite üyeliğine seçilmiştir. Prof. Dr. Ünver, daha önce 2016-2019 ve 2020-2023 dönemlerinde Komite üyesi olarak görev almış olup, 2018-2019’da Komite Başkan Yardımcılığı ve 2019-2022’de Komite Başkanlığı görevlerini üstlenmiştir. Türkiye, hem yurtdışında birçok göçmen işçisine ev sahipliği yapmakta olan hem de çeşitli yabancı işgücünü bünyesinde barındıran bir ülke olduğu için göçmenlerin ve mültecilerin sorunlarının kalıcı çözümlerle ele alınması için çaba sarf etmektedir. Ayrıca, Türkiye, 2018 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edilen ve göçmen işçilere yönelik atıflar içeren Küresel Göç Mutabakatı müzakerelerinde aktif bir rol oynayarak önemli katkılar sağlamıştır. Bu bağlamda, ülkemiz Birleşmiş Milletler üyesi tüm ülkelerin Tüm Göçmen İşçilerin ve Aile Fertlerinin Haklarının Korunması Uluslararası Sözleşmesi’ne taraf olmasına büyük önem vermektedir” ifadelerine yer verdi.