Birol Aydemir Siyasi Arenadan Ayrıldı

Birol Aydemir, İYİ Parti'den istifa etti

Birol Aydemir, sosyal medya hesabından yapmış olduğu açıklamada, siyasete giriş amacını şu şekilde açıkladı: “Siyaseti sadece ülke ve milletimiz için güzel şeyler yapmanın bir aracı olarak gördüm. Bu nedenle siyasete girdim.” Ancak, İYİ Parti içerisinde ilerleyen süreçte uyum sağlayamadığını belirterek görevlerinden ve üyelikten istifa ettiğini duyurdu.

Aydemir, “Genç, yaşlı kimsenin umudu kalmamış vaziyette. Bugün ülkenin gerçek ihtiyacı, ideolojik düşüncelerin yaşatılması değil” diyerek Cumhuriyet tarihinin en sıkıntılı dönemlerinden geçildiğini ifade etti. Ülkenin içinde bulunduğu sorunlara dikkat çeken Aydemir, “Türkiye’nin beka sorunu bitap düşmüş insanlardır. Adaletin neredeyse hiçbir alanda olmadığı, hukukun ayaklar altına alındığı, yargının işlemediği bir süreç yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Aydemir, siyasette oyun kurallarının yozlaştığını ifade ederek, hafta sonu yapılacak kongrede genel başkan adayı olan isimlere başarılar diledi. 1966 yılında Erzincan’da doğan Aydemir, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Bölümü’nde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Delaware Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Devlet Planlama Teşkilatı’nda uzman yardımcısı olarak göreve başlayan Aydemir, kariyerinde çeşitli bürokratlık görevlerinin ardından emekli olana kadar çeşitli görevlerde bulundu. DEVA Partisi kurucularından olan Aydemir, 2022 yılında bu partiden istifa ederek İYİ Parti’ye katıldı.