Bodrum Bayram Tatili Hazırlıkları Devam Ediyor

Bayram tatilinde Bodrum'da yüzde 90 doluluk beklentisi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı’nın ardından Kurban Bayramı tatilinin 9 gün olacağını duyurdu. Bodrum’da bayram coşkusu artarken, tatilin uzatılması turizmcileri sevindirdi. Turizmciler, iç pazarın da tatilin parçası olmasıyla ilçedeki hareketliliğin artacağını belirtti. Otellerde bayram hazırlıkları tamamlanırken, ünlü isimler otellerde, antik tiyatrolarda ve eğlence mekanlarında sahne alacak.

‘BODRUM HAZIR, MÜŞTERİLERİ BEKLİYORUZ’

Bodrum Otelciler Derneği Başkan Yardımcısı Alişir Şahin, 9 günlük tatilden dolayı mutlu olduklarını belirterek, “Bayramda çok ciddi beklentimiz var. İç pazar ve Anadolu, Bodrum’u çok seviyor ve bundan dolayı herkesi Bodrum’a bekliyoruz. Bayramda herkesin Bodrum’da coşkulu ve güzel bir tatil geçirmesini bekliyoruz. Bodrum alt ve üst yapısıyla bayrama hazır, turizmciler olarak da hazırlıklarımızı tamamladık ve misafirlerimizi bekliyoruz. Misafirlerimiz rezervasyonlarını yapsınlar; burada son dakika rezervasyon indirimleri bazı tesislerimizde devam ediyor. Bayramda Bodrum’un doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını gözlemliyoruz; bu sene de yine aynı oranda doluluk bekliyoruz” dedi.

‘KONTROL EDİN, SAHTE SİTELERE DİKKAT’

Bayram tatilinde sahte sitelerden tatil alımlarına karşı vatandaşları uyaran Şahin, “Fiyatlar bayram süresince uygun; ancak erken alımlar avantaj sağlıyor. Bodrum’da her bütçeye uygun tatil seçenekleri mevcut. Tatilcilerimiz, ucuz diye direkt sahte sitelerden rezervasyon yapmadan önce otelin Kültür ve Turizm Bakanlığı sayfasından doğruluğunu kontrol etsinler. Bu konuda mağduriyet yaşayan tatilciler olabiliyor. Tatilcilerin dikkatli olmaları önemli. Bodrum’da Caz Festivali başladı, Antik Tiyatro konserleri de kapılarını açıyor. Bodrum sadece dinlenme ve eğlenceyle değil, aynı zamanda ünlü sanatçıları ağırlayarak tatilcilerine unutulmaz bir deneyim sunuyor” diye konuştu.

‘DİŞİ PAZARDA TERS ETKİ GÖRÜYORUZ’

Şahin, “Bodrum’da İngiltere pazarının önde olduğunu, Polonya ve Rusya pazarlarının da izlediğini söyleyerek, “Pazarlarımızda şu an için bir eksilme görmüyoruz. Döviz kurlarının istenilen seviyede olmaması otelcileri olumsuz etkiliyor. Bu durumda maliyetler artarken, gelirlerde azalma yaşanabilir. Bodrum’a gelen uçakların %40’ı Didim’e gitmektedir. Bu durum, Bodrum’a gelen turist sayısını doğru şekilde yansıtmıyor. Tüketicilerin, Bodrum adı altında Didim’e destinasyon olarak gitmemesi önemli” dedi.