Bodrum’da Bir Cinayet: Irina Dvizova ve Kızı Dayana Dvizova’nın Kaybı ve Şüphelinin Ardından Kaçışı

Rus anne ve kızın katili eski eş çıktı

Rusya’dan Bodrum’a yerleşmiş olan gayrimenkul işiyle uğraşan Irina Dvizova (42) ve kızı Dayana Dvizova’ya (15) 3 gün boyunca ulaşılamadıktan sonra, Belaruslu arkadaşı I.S.Y. tarafından kayıp ihbarı yapıldı. I.S.Y., 25 Kasım’da durumu polise bildirirken, Irina’nın evine gelerek kapıyı kırarak içeri girdi ve koltukta bulduğu kan izini karakola bildirdi.

Polis ekipleri, yapılan incelemede evdeki koltuğun yanı sıra perde ve yerde kan izleri ve 6 adet mermi kovanı buldu. Kamera kayıtlarını inceleyen ekipler, geçtiğimiz günlerde 16.00 sıralarında anne ve kızın cesetlerinin yaklaşık 3 metre uzaklıkta dik bir yamaçta çarşafa sarılı halde bulunduğunu tespit etti. Cinayetlerin şüphelisi olarak Irina Dvizova’nın eski eşi olan Litvanyalı A.K. (46) belirlendi. A.K.’nın araştırmalar sonucunda 20 Kasım’da Türkiye’ye giriş yaptığı ve Bodrum’da konakladığı bir otelde kaldığı tespit edildi. Olayın ardından A.K.’nın 5 yaşındaki oğlu M.K. ile birlikte Irina Dvizova’ya ait otomobili kullanarak Fransa’ya ve ardından Litvanya’ya gittiği belirlendi. A.K.’ya ait otomobil Bodrum’da park halinde bulundu. Irina Dvizova’nın tabancayla vurulduğu ve vücudunda 3 mermi girişi olduğu, kızı Dayana Dvizova’nın ise aynı tabancayla vurularak 2 mermi aldığı tespit edildi. Şüphelinin tabancayı bir çöp konteynerine attığı belirtildi. Şüphelinin yakalanması için soruşturma başlatıldı.

Irina Dvizova’nın eski eşi A.K. ile çocuklarının velayeti konusunda anlaşmazlık yaşadığı ve bu nedenle soruşturma başlatıldığı ortaya çıktı. 2022 yılında başlatılan soruşturma sonucunda A.K. hakkında uzaklaştırma tedbiri kararı verilirken, Irina Dvizova’nın başvurusu üzerine 2023 yılında da M.K. için 6 ayrı dosyadan uzaklaştırma kararı alındığı ancak şüphelinin o dönemde Türkiye’de bulunmadığı belirtildi.