Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, CHP içinde değişim çağrısı yaparak ‘Değişim ve Adalet Yürüyüşü’ başlatacak

Tanju Özcan: Yürüyüşten vazgeçmem karşılığında çeşitli siyasi vaatlerde bulunuyorlar

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan geçen yıl partisinden geçici bir süreyle ihraç edildi. Ancak süresi dolan Özcan, 13 Haziran’da CHP’ye geri döndü ve parti içinde değişim çağrısı yaptı. CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Özcan’ın sosyal medya paylaşımlarının parti tüzüğüne aykırı olduğu gerekçesiyle kesin ihraç talebiyle yüksek disiplin kuruluna sevk edildiğini açıkladı. Bu talebin ardından Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Ankara’daki CHP Genel Merkezi’ne ‘Değişim ve adalet yürüyüşü’ başlatacağını duyurdu.

Başkan Özcan, yürüyüş öncesi bir basın toplantısı düzenledi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun siyasi çıkarlarını düşündüğünü belirterek, “Değişim ve adalet temalı bir yürüyüşü 3 Temmuz Pazartesi günü, Bolu’dan Ankara’ya, Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne kadar yürüme kararı aldım. Bu süreç içerisinde bazı değişiklikler oldu mu diye bekledim aslında. Acaba genel başkan değişimin zorunluluğunu fark etmiş midir? Ancak ben onun değişimin gerçekleşmesi için herhangi bir emare görmüyorum, tam tersine bunun aksini görüyorum. Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hala kendi seçimle nasıl ilgileneceklerini düşünüyorlar” dedi.

Özcan ayrıca, yürüyüşünü iptal etmek için kendisine vaatlerde bulunulduğunu ve bunu reddettiğini belirtti. “Balgat’ta oturup değişimi isteyenleri hala göremiyorlar. Bu durum beni üzüyor. Bana hala birileri, yürüyüşümü iptal etmem karşılığında çeşitli siyasi vaatlerde bulunmaya çalışıyorlar. Ama beni koltuk meraklısı kişilerle karıştırmayın. Bu yürüyüşü gerçekleştireceğim. Ben bu yolda kararlıyım. Kesinlikle geri adım atmayacağım. Bu yüzden lütfen siyasi vaatlerle gelmeyin” şeklinde konuştu.

Siyasi vaatlerin kendisini durduramayacağını söyleyen Özcan, “Halkın çıkarları için kişisel hırsını bir kenara bırakıp, ülkesini ve çocuklarını düşünen birinin kendisini harcaması gerekiyor. Ben bu kişi olmaya hazırım. Buradan başladığım yürüyüşümü hiçbir şey durduramaz. Bu yürüyüşe kararlı bir şekilde devam edeceğim” dedi.

Özcan, yürüyüşün sadece Kılıçdaroğlu’nun Genel Başkanlıktan istifa etmesi durumunda iptal olacağını da vurgulayarak, “Sayın Genel Başkan, yarın itibariyle ‘İstifa ediyorum, olağanüstü kurultay çağrısı yapıyorum ve tüzüğü demokratik bir şekilde değiştirmek için çalışma yapıyorum, bunu halkla paylaşıyorum ve kendim kurultayda aday olmayacağım’ dediği takdirde, ben yürüyüşten vazgeçerim. Aksi durumda sonuna kadar yürüyüşüme devam edeceğim” şeklinde konuştu.