Bolu’da Yaşanan Acı Olay: Bebeğini Kaybeden Aile İçin Adalet Arayışı

Doğum için sıra beklerken bebeklerini kaybettiler... Gözyaşlarına boğulan çiftten çarpıcı iddia

Bolu’da, İzzet Baysal Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Ünitesi’nde üzücü bir olay yaşandı. İddiaya göre, 9 aylık hamile Gamze Çağlar, eşi Ali Çağlar ve yakınlarıyla birlikte hastaneye gelerek doğum sürecine başladı. Ancak, yapılan muayenede bebeğin ölü olduğu tespit edildi. Gamze Çağlar ve Ali Çağlar çifti, bu haberle derin bir üzüntüye kapıldı ve gözyaşlarına boğuldu.

Ali Çağlar, bebeğinin ölüm haberini alır almaz doktorlara tepki gösterdi. Hastane yetkilileri ve yakınları tarafından sakinleştirilmeye çalışılan Çağlar, “Çocuğumu almadınız nasıl bir şey bu? Bu hastane çocuğumu öldürdü. Şikayetçi olacağım” dedi. Mete Çağlar isimli baba da gelinini bekletildiği iddiasında bulunarak, “Doğum sürecinde bekletilen hasta olur mu? Hemen içeri alın ve müdahale edin. Bebek sabah canlıydı. Hasta bekletmek ne demek? Bu nasıl bir durum?” şeklinde konuştu.

Gamze Çağlar, acısı içinde hastane bahçesinde ölü bebeğiyle ağladı. Bebeğin alınması için Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne sevk edilen Gamze Çağlar’ın durumu hakkında daha sonra hastane yönetimi tarafından açıklama yapılacağı öğrenildi. Bu üzücü olayın nedenleri ve sorumluları netleşince kamuoyu ile paylaşılacak.