“Boluspor, Yalçın Koşukavak ile yeni döneme başladı: Zorlu Süreçte Hedef Başarı!”

Boluspor, Yalçın Koşukavak ile 1 yıllık anlaşma sağladı

Boluspor’da Turgay Altay’ın görevine son verilmesinin ardından Yalçın Koşukavak, kulüp tesislerinde düzenlenen törenle bir yıllık sözleşme imzalayarak teknik direktör olarak göreve başladı. Koşukavak, imza töreninde Boluspor Transfer Şube Sorumlusu Mahmut Çimenderve ile birlikte hazır bulundu.

Yalçın Koşukavak, “Zor bir dönemde geldim. 4 maç 3 puan bir tanesi benimle oynandı. Kolay bir süreç değil çünkü daha önceki yapı farklıydı. Antrenörün düşündüğü başka şeyler vardı. Şimdi biz başka şeyler düşünüyoruz. Her antrenörün kendi fikirleri vardır ve uyum sağlamak zaman alabilir. Mevcut kadroda kadro derinliği ve ofansif gücü arttırmak için bazı takviyelere ihtiyacımız var. Ancak bu çok zor bir durum çünkü bir hafta gibi kısa bir süre kalmış durumda. İstediğimiz oyuncu kalitesinde olanlar ve istediğimiz bütçeyle uyumlu olanlar mevcut değil” şeklinde konuştu.

Koşukavak, “Boluspor ve yönetiminin büyük bir çaba gösterdiğini belirtmek istiyorum. Boluspor, Türkiye’de ayakta kalmak için sadece birkaç kişinin çabasıyla var olabiliyor. Diğer kulüplerde şehirden gelen destek daha fazla oluyor ve onlar daha rahat bir durumda. Burada oyuncu transfer etmek tedirginlik yaratan bir süreç. Bu yapıları yönetmek çok kolay değil. Bu konuda Boluspor’a ve mevcut yönetimine saygı duyuyorum. Bu, burada olduğum için söylediğim bir şey değil. Kolay şeyler değil. Büyük şehirler bile küme düşebiliyor. Ayakta kalamıyorlar. Bu yüzden kulüp kültürü ve uzun vadeli planlama için bazı şeylerin planlanması gerektiğini düşünüyorum. Burada bir gözlem analizine ihtiyaç var” ifadelerini kullandı.

Yalçın Koşukavak, “Benden önceki antrenörün 4-4-2 sistemine göre kadro planlaması yapıldı. Ancak ofansif anlamda üçüncü bölgede daha etkili bir oyuncuya ihtiyaç duyduğumuzu Keçiörengücü maçında gördük. Bu bir problem. Kadroyu ofansif açıdan esnetmek gerekiyor. Çok zor bir durumdayız. Gece geç saatlere kadar uyumadan oyuncu izliyorum. Ancak çok talepkar olamıyorum. Devre arasında da zorluklar yaşanacak. Eğer bir kulüp haziran ayını kaçırıyorsa takımın büyük bir kısmını inşa etmeniz gerekiyor. Temmuzda takımı bir arada tutup, ağustostan sonra rahatınıza bakabilirsiniz. Ancak burada böyle bir şansınız yok. Bunları şikayet etmek için söylemiyorum. Ben hiç kolay bir kulüpte çalışmadım. Boluspor da diğer kulüpler gibi zor şartlarda varlığını sürdürüyor. Kayseri, Bursa, İstanbulspor ve Denizlispor gibi takımlarda başarılı oldum, burada da başarılı olacağımı düşünüyorum. Başarmak zorundayım” şeklinde konuştu.