Bornova’da Oto Tamirhanesinde Yangın Çıktı, Şüpheli Suçüstü Yakalandı

İzmir'de devriye atan polisler kundakçıyı suçüstü yakaladı

İzmir’in Bornova ilçesindeki Kazımdirik Mahallesi’nde bulunan bir oto tamirhanesinde ve araçlara yakın noktada geçtiğimiz cumartesi günü saat 03.40 sıralarında yangın çıktığı bildirildi. Polis ve itfaiye ekiplerinin ihbar üzerine olay yerine gelerek müdahale ettiği belirtildi. Her iki yangının da itfaiye ekiplerince kısa sürede kontrol altına alınarak söndürüldüğü açıklandı.

Yangın söndürme işlemlerinin tamamlanmasının ardından polis ekipleri, olay yerinde devriye gezerken, bir aracın camının kırık olduğunu fark etti. Araç içinde ise bir şahsın olduğunu tespit etti. Şahsın kimlik sorgusunda isminin S.A. olduğu ve aracın camının taşla kırıldığı ortaya çıktı. S.A., olay yerinde olduğunu ve aracın kendisine ait olduğunu beyan etti. Ekipler, aracın tamir için otoparka bırakıldığını belirledi.

Polis ekipleri, yangının kundaklama ve oto hırsızlığı girişimine bağlı olabileceğinden şüphelenerek, iş yerinin güvenlik kamerası kayıtlarını incelemeye aldı. Görüntülerde, şüphelinin önce araçlar arasına lastik yakarak yangını başlattığı, ardından tamirhanenin önündeki lastikleri ateşe vererek kundaklama eylemini gerçekleştirdiği görüldü. Şahsın daha sonra park halindeki aracın camını kırarak içeriye girdiği ve bu sırada devriye atan polis ekipleri tarafından suçüstü yakalandığı anlar kaydedildi.