Boşanma Sürecindeki Kadın, Eski Eşi Tarafından Öldürüldü, Sanık Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Aldı

Caniye mahkeme acımadı

Recibe Koluman, 4, 9, 13 ve 15 yaşlarında dört çocuğun annesi olarak yaşamını sürdürmektedir. Ancak boşanma sürecinde olan ve uzaklaştırma kararı bulunan eşi Kutbettin Koluman tarafından takip edilmektedir. Bir gün, inşaat işçisi olan Kutbettin Koluman, tabancasını çekerek Recibe Koluman’ın başına ateş etmiştir. Recibe Koluman kanlar içinde yerde yatarken, Kutbettin Koluman emin olmak amacıyla çocuğunun gözü önünde iki el daha baş kısmına ateş ederek hızla kaçmıştır. Recibe Koluman’ın hayatını kaybettiği olayın ardından Kutbettin Koluman tutuklanmıştır.

Kutbettin Koluman hakkında, eşini tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası talebiyle bir dava açılmıştır. İzmir 20. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki karar duruşmasında, Recibe Koluman’ın ailesinin avukatı, sanığın eşini kasıtlı olarak öldürdüğünü belirterek, kendini mağdur gibi göstererek haksız tahrik ve iyi hal indirimi talep ettiğini ifade etmiştir.

Mahkeme heyeti, verdiği kararda sanık Kutbettin Koluman’ı, eşe ve kadına karşı kasten öldürme suçundan indirim yapmadan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırmıştır.