BSUN Buluşmasında Özvar’dan Uluslararası Öğrenci Hareketliliği Analizi

Hedef 1 milyon yabancı öğrenci

BSUN Rektörler Buluşmasında Özvar’dan Uluslararası Öğrenci Hareketliliği ve Yükseköğretimdeki Gelişmeler Hakkında Değerlendirme

BSUN’un rektörler buluşmasında konuşan Erol Özvar, uluslararası öğrenci hareketliliği, araştırma destekleri, Türkiye’nin yükseköğretim kapasitesi ve istihdam odaklı programlar gibi konuların gündemde olduğunu belirtti.

Özvar, yaptığı açıklamada, “Son 50 yılda küresel ekonomiye geçiş ve ekonomilerdeki gelişmeler sonucunda, yükseköğretim giderek global bir nitelik kazandı ve uluslararası rekabetin önemli bir alanı haline geldi” dedi. Ayrıca, “Uluslararasılaşma ve öğrenci hareketliliğinin arttığı bir dönemde Türkiye bir cazibe merkezi haline geliyor. 2023 yılı itibarıyla yaklaşık 200 ülkeden 350 bin uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapıyoruz” şeklinde konuştu.

UNESCO İstatistik Enstitüsü verilerine göre, Türkiye dünyadaki uluslararası öğrencilerin yaklaşık yüzde 2.9’uyla en fazla uluslararası öğrenciye sahip ilk 10 ülke arasında yer alıyor. Özvar, “Yakın gelecekte uluslararası öğrenci sayımızı 500 bine, bir sonraki aşamada ise 1 milyona çıkaracağımıza inanıyor, bu hedef doğrultusunda çalışıyoruz” açıklamasında bulundu.