Bursa Basketbolu: Vize Sorunuyla Mağlubiyet

Basketboldaki kriz büyüdü: İngiltere’ye vize notası


Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, London Lions Karşısında Mağlup Oldu

21 Aralık 2023 tarihinde FIBA Kadınlar Avrupa Kupası play-off turu rövanş maçında Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, deplasmanda London Lions ile karşılaştı. Ancak, Yeşil-beyazlılar vize sorunu yaşadıkları için sadece 5 oyuncularını sahaya sürebildi.

Bursa Uludağ Kadın Basketbol Takımı, sadece 5 kişiyle çıktıkları mücadeleden 122-63 mağlup ayrıldı. Koç, yardımcı antrenör, fizyoterapist ve masör gibi ekibin yer alması gereken pozisyonlarda kimsenin bulunmaması nedeniyle takım eksik kaldı.

CHP Ankara Milletvekili Deniz Demir’in Meclis Başkanlığı’na sunduğu önergede, “Yaşanan vize mağduriyeti nedeniyle uluslararası bir turnuvada ülkemizin imajının zedelendiği, genç sporcuların sakat ve eksik kadro ile mücadele etmek zorunda kaldığı” belirtildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ise yaşanan vize krizi ile ilgili verdiği yanıtta, “İngiltere’nin İstanbul Başkonsolosluğu ile iletişime geçilerek vizelerin hızlı bir şekilde verilmesi hususunda yardım talep edildiği ancak olumlu cevap alınamadığı” açıklandı.

Benzer olayların bir daha yaşanmaması için görüşmelerin devam ettiği bilgisine yer verildi.