Bursa’da İnşaattaki Ölü Kadın Kimin?

Korkunç cinayette ilk duruşma... Cesedi bulunmasın diye üzerine moloz atmış

Bursa’da İnşaatta Bulunan Cansız Beden Kimin?

Bursa’nın merkez Yıldırım ilçesinde geçen yıl ağustos ayında yapılan bir ihbar sonucu, bir inşaatın asansör boşluğunda bir kadın cesedi bulundu. Ceset, 23 Ağustos’ta izinli çıktıktan sonra geri dönmeyen Yasemin Cemre İçlikan’a ait çıktı. İlk olarak Bursa Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’ne bağlı yurttan kayıp olarak bildirilen İçlikan’ın cansız bedeni otopsinin ardından defnedildi.

Eskişehir’de yaşayan R.B.- M.N.İ. çiftinin, çocuk sahibi olamayınca 2008 yılında Yasemin Cemre İçlikan’ı evlatlık edindikleri ve M.N.İ.’nin boşanmasının ardından Yasemin ile Bursa’ya taşındığı belirlendi. Yasemin, evlatlık olduğunu öğrendiğinde bunalıma girmiş ve 12 yaşında evden kaçmış, ardından yurda yerleştirilmişti.

İçlikan’ın ölümüyle ilgili soruşturma kapsamında, güvenlik kameraları incelenerek görgü tanıklarının ifadeleri alındı. Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, genç kızın erkek arkadaşı dahil 3 kişiyi gözaltına aldı. Bedirhan G. tutuklanırken, Kadir D. ve Emre C. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Bedirhan G.’nin ağırlaştırılmış müebbet ve toplam 20 yıla kadar hapis istemiyle yargılanacakken, Kadir D. ve Emre C. hakkında da 15’er yıla kadar hapis cezası istendi. İddianame kabul edilerek ilk duruşma basına kapalı şekilde gerçekleşti. Tutuklu ve tutuksuz sanıklarla beraber tarafların avukatları ve yakınları da duruşmada hazır bulundu.

Tutuksuz sanık Kadir D., yargılanma sürecinde yaşananları anlatarak, “Yasemin ve Bedirhan olay günü uyuşturucu aldılar ve birlikte oldular. Bedirhan, Yasemin’i tehdit ederek asansör boşluğuna itti ve sonrasında moloz attı. Ben de tehdit edilerek aynı şekilde davrandım” dedi. Diğer sanık Emre C. ise suçsuz olduğunu belirtirken, Bedirhan’ın Yasemin’i para karşılığı erkeklere sattığını iddia etti.

Savunmasında, Yasemin ile uyuşturucu aldıktan sonra aralarında geçen olayın kaza sonucu olduğunu söyleyen Bedirhan G. ise, “Onu kasten öldürmedim. Tartışırken dengesini kaybedip asansör boşluğuna düştü” ifadelerini kullandı. Mahkeme heyeti, tanıkların dinlenmesi ve eksik evrakların tamamlanması için duruşmayı eylül ayına erteleyerek Bedirhan G.’nin tutukluluk halinin devamına karar verdi.