Bursa’da Kadın Cinayeti: Şiddete Karşı Başvuran Eşini Öldüren Adam Yakalandı

Burcu'yu bu sözlerle kandırıp katletmiş! Bursa'daki vahşette kan donduran detaylar

Burcu Erdanlı, eşi Mustafa Ali Ayda ile 2014’te evlendi. İkilinin 9 yıl içinde 4 çocuğu oldu. Ancak Burcu Ayda, eşi Mustafa Ali Ayda’nın iddia edilen uyuşturucu kullanımı ve şiddeti nedeniyle dayanamayarak Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na başvurarak 2 aylık uzaklaştırma kararı aldırdı. Burcu Ayda, çocuklarıyla birlikte Yozgat’ta yaşayan anneannesinin evine sığındı. İddiaya göre uzaklaştırma kararının sona erdiği ve eşinin kaldığı evine giden Mustafa Ali Ayda, “Ben değiştim. Artık sana ve çocuklarımıza zarar vermeyeceğim. Evimize dönelim” diyerek Burcu Ayda’yı ikna etti. Çift, 4 çocuklarıyla birlikte Değirmenönü Mahallesi’ndeki evlerine geri döndü.

Ancak Mustafa Ali Ayda, uzaklaştırma kararının sona ermesinden 11 gün sonra, çocukların gözü önünde eşini bıçaklayarak kaçtı. Komşularının yardım çağrısı üzerine polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı. Ne yazık ki, Burcu Ayda olay yerinde hayatını kaybetti.

Mustafa Ali Ayda kaçtıktan 8 saat sonra Osmangazi ilçesinde bir fırının bodrum katında yakalandı. İlk ifadesinde ailevi nedenlerden dolayı tartışma çıktıktan sonra eşini bıçakladığını itiraf etti. Tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bu acı olayın ardından 2’si erkek 4 çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından koruma altına alındı. Mustafa Ali Ayda’nın babası torunlarının bakımını üstlenirken, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından görevlendirilen bir psikolog, Ayda kardeşlere destek olmaktadır.