Bursa’da Kadına Yönelik Şiddet: AlDatma İddiası Boşanma Davasına Neden Oldu

Sadece eşinden boşanmak istiyordu... Havva 112 gün dayanabildi

Bursa’nın Mudanya ilçesinde, 2011 yılında evlenen Saygın Altınöz (46), kendisini aldatmakla suçladığı eşi Havva Altınöz’e (29) 2022 yılında boşanma davası açtı. Tehditlerden dolayı gizlilik tedbiri alan Havva Altınöz, bir çocuk annesi olarak Balıkesir’e yerleşti ve Balıkesir Atatürk Şehir Hastanesi’nde temizlik görevlisi olarak çalışmaya başladı. Ancak Saygın Altınöz, annesini ve kardeşini tehdit ve darp ettiği iddiasıyla tutuklandıktan sonra tahliye olduktan sonra Havva’nın adresini tespit etti.

27 Nisan tarihinde, Saygın Altınöz, Havva Altınöz’e ait olan otomobilin yakınına kendi aracını park edip beklemeye başladı. Havva Altınöz’ün araca bindiğini gören Saygın Altınöz, ruhsatsız bir tabanca ile önce aracın sağ kapısına 3 el ateş etti, ardından da ön camına 6 el ateş etti. Daha sonra sürücü kapısını açan Saygın Altınöz, Havva’nın başına ateş ederek ağır yaralanmasına neden oldu. Havva Altınöz, hastaneye kaldırıldı ancak 112 gün sonra hayatını kaybetti. Olayın ardından Saygın Altınöz tutuklandı.

Havva Altınöz’ün ağabeyi İcabi Yılmaz, sanığın en ağır şekilde cezalandırılmasını talep etti ve kadına yönelik şiddet olaylarının artışından endişe duyduklarını belirtti. Yılmaz, kardeşinin olaydan önce sürekli kaçmaya çalıştığını ve zorlu günler geçirdiğini aktardı. Bu vahşetin sona erdirilmesini ve acılarının hafifletilmesini istedi.