Bursa’da Özel Güvenlik Görevlilerine Biber Gazı Kullanımı Eğitimi Verildi

Özel güvenlik görevlilerine göz yaşartan eğitim

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğundaki 17 ilçedeki açık ve kapalı alanlarda çalışan özel güvenlik personeli, 2023 eğitim programı çerçevesinde ‘Göz Yaşartıcı Sprey Kullanımı Eğitimi’ aldı. Sadece sertifikalı özel güvenlik görevlilerinin kullanabildiği biber gazının doğru kullanım tekniklerini içeren bu eğitim, teorik ve uygulamalı olmak üzere iki aşamada gerçekleştirildi.

GÖZLERİ AÇMAKTA ZORLANDILAR

Eğitim, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi BİNTED Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen pratik eğitimiyle devam etti. Bu eğitimi Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’nde görevli polisler verdi.

Eğitim sürecinde, olası olaylar veya denetim esnasında karşılaşılacak saldırılara karşı biber gazının doğru kullanımının detaylarıyla anlatıldı. Eğitimin ikinci bölümünde ise biber gazının yasal dayanakları, nasıl kullanılması gerektiği ve hangi durumlarda kullanılabileceği ele alındı. Eğitimin açık alanda gerçekleşen uygulama kısmında, öğrenilen teknikler deneyimlendi.

Biber gazının insan üzerindeki etkilerinin bilinmesi ve ona göre kullanılması gerektiği vurgulandı. Eğitime katılan güvenlik personeline ilk olarak biber gazı uygulandı. Gazın yakıcı etkisini hissettikleri anda, eğitim alanında hazırlanan hortumlarla yüzlerini yıkadılar. Biber gazının etkilerini bizzat deneyimleyen güvenlik görevlileri, gözlerini uzun süre açmakta zorlandıklarını ifade ettiler.