Bursa’da Zeytin Bahçesinde Bulunan Ceset

Efya’nın kocasına kırmızı bülten



Bursa Orhangazi’de Zeytin Bahçesinde Ceset Bulundu

Bursa Orhangazi’de Zeytin Bahçesinde Ceset Bulundu

Bursa Orhangazi ilçesinde yaşanan olayda, B.S.’nin siparişi üzerine zeytin bahçesine hayvan gübresi getirildi. B.S. ağaçların köklerine atmak için kepçeyle gübreyi taşırken, ceset bulundu.

Zeytinliğe yapılan ihbar üzerine jandarma ekipleri sevk edildi. İncelemenin ardından tanınmayacak halde olan ceset, ölüm nedeni ve kimliğinin tespiti için Bursa Adli Tıp Kurumu’nun morguna kaldırıldı.

Yapılan incelemede, boğazı kesilerek öldürülen kişinin Suriye uyruklu Efya El Yasin (24) olduğu belirlendi. Cinayetin 2 ay önce işlendiği tespit edildi ve il Jandarma Komutanlığı ekipleri Bursa’da 4 kişiyi gözaltına aldı.

Olayla ilgili devam eden soruşturmada, Efya El Yasin ile eşi Kusay El Yasin’in, hayvan gübrelerinin satın alındığı çiftlik evinde çalıştıkları ancak 2 ay önce işten ayrıldıkları ortaya çıktı.

Ortadan kaybolan cinayet şüphelisi Kusay El Yasin’in yakalanması için özel ekip kuruldu. Yurtdışına kaçtığı düşünülen şüphelinin yakalanması için Orhangazi Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından kırmızı bülten çıkarıldı.